Esports

L'equip Haglofs Yaencontre.com Sural 2 guanya el Raid d’Aventura de Cambrils, mentre que el Cambrils Grup Les Barques queda tercer

Per Redacció

Un moment de la prova de BTT del raid d'aventura de Cambrils

El passat dissabte 28 d'abril es va dur a terme la quarta edició del Raid d’Aventura de Cambrils, segona prova del circuit X-Races 2012. Una setantena d’equips es van enfrontar a un dur recorregut incrementat per unes condiciones meteorològiques adverses amb un temporal de llevant.
Els corredors més experimentats, els d'Elit, van poder fer una part de la secció de caiac de mar (6 quilòmetres), que finalment va ser anul·lada per la resta de categories, per motius de seguretat. A banda, tots els participants també van fer BTT (un total de 49 quilòmetres), cursa d’orientació (3,5 quilòmetres), trekking (13 quilòmetres) i circuit de cordes. Cal destacar als petits valents aventurers de la categoria familiar que també podien experimentar en aquesta prova d’aventura. Els equips van venir d'arreu de Catalunya, així com de regions veïnes com l'Aragó, Navarra, el País Valencià, Andorra i Madrid.

En la categoria Elit, amb un recorregut de 78 quilòmetres, es van imposar els fins ara líders del circuit, els Haglofs Yaencontre.com Sural 2 (6 hores i 43 minuts) de Vilanova i la Geltrú, seguits dels seus companys Haglofs Yaencontre.com Sural 1 (6 hores i 44 minuts), i en tercera posició van quedar l’equip local Cambrils Grup Les Barques (6 hores i 57 minuts). L'equip cambrilenc va estar format per Mario Ortiz i Xavier Mundet.
En la categoria Aventura, amb 58 quilòmetres, en la categoria masculina la classificació va ser la següent: Senglars del CLlobregat (5 hores i 26 minuts), seguits d’Ambientalia (6 hores i 1 minut) i de No sigueu com ells (6 hores i 20 minuts). En aquesta categoria, Raul Viz i Joan Sedó del Cambrils Grup Les Barques van acabar en sisena posició.
En Aventura mixte, es va imposar l’equip Piri (6 hores i 34 minuts), seguits de MIJ2 (6 hores i 53 minuts) i la tercera plaça va ser per Electro Mix (8 hores i 28 minuts). I en Aventura femení, va imposar-se l’equip Sefeni (7 hores i 7 minuts), seguides de Electroperreas (7 hores i 43 minuts) i de Gablas (7 hores i 57 minuts).
En la categoria Iniciació, van pujar al podi l’equip Karkinyoli RT (2 hores 15 minuts i 10 segons), seguits de molt a prop del Cambrils Raid Team In (2 hores 15 minuts i 22 segons) i de l’equip La Trupa (2 hores i 19 minuts).
La cursa, que combina l’aventura, amb l’orientació i l’esforç físic i tècnic, es va desenvolupar per la Costa Daurada, amb sortida i arribada a Cambrils i on va ser fonamental l’elecció de ruta i la bona lectura de mapa. Amb el raid de Cambrils es tanca aquesta segona prova del circuit X-Race i ja es dóna peu a la nova cita que serà el 9 de juny a l’Hospitalet de l’Infant.

Primera edició del Trail Series Cambrils

L'endemà diumenge, 29 d'abril, va néixer una nova cursa esportiva a la natura: la Trail Series Cambrils. Una cursa de natura de 14 quilòmetres al voltant del nucli de Cambrils, on els corredors van poder gaudir de l’entorn natural de la zona, cultius, flora, camins i paisatges.
Des d’un principi es van posar al capdavant un petit grup de tres corredors format per Raúl Ramírez, Joan Nebleza i Robert Tarrago, seguits a 200 metres per Sergi Cots. El grup va aguantar fins al quilòmetres 7, on Raúl Ramírez es va desmarcar del grup inicial, mentre que Sergi Cots atrapava poc a poc al grup inicial i Robert Tarragó cedia espai.
Finalment, Raúl Ramírez va parar el crono amb 54 minuts i 14 segons, marcant el primer rècord d’aquesta nova cursa, seguit de Joan Nebleza (55:31) i de Sergi Cots (55:52). En noies, va destacar la victòria d'Inma Benito amb 1 hores 10 minuts i 11 segons, seguida de Delia Banus (1h14m57s) i MªAngeles Marzo (1h14m58s).
A nivell de categories, en júnior masculí va imposar-se el cambrilenc Andreu Sarrà (1h02m48s). En veterans maculí va guanyar Manel Perez (1h00m58s) acompanyat d'Ana Jiménez (1h19m28s) en la categoria femenina.
La nova cursa de natura de Cambrils és la primera del nou circuit de trails: Costa Daurada Trail Series. El circuit està format per curses a l’Hospitalet de l’Infant (10 juny), Poblet (28 juliol – nocturna-), Prades (16 setembre) i Montsant (4 novembre). El circuit està organitzat per la SMACV i Naturetime, i pretén ser una nova forma d’apropar-se a compatir a la muntanya amb curses de poc quilometratge (10-15km) i el mínim desnivell possible.

Comenta aquest article