Cultura

El Parc del Pinaret esdevé un gran escenari, amb uns 150 ballarins, per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

Per Berta Ruiz

Un moment de la coreografia conjunta que van ballar tots al final de la festa

Un any més, el Parc del Pinaret va esdevenir un gran escenari, el passat divendres a la tarda, per celebrar el Dia Internacional de la Dansa que es commemora el dia 29 d’abril. En aquesta gran festa de la dansa hi van participar unes 150 ballarines i ballarins, alumnes de l’Estudi Giselle i del Centre de Dansa Cambrils. L’acte, que va ser organitzat pel departament de Cultura de l’Ajuntament, va reunir un nombrós públic que van omplir les graderies amb gent de totes les edats.

Abans de començar amb els espectacles de ball, l’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– va adreçar unes paraules als assistents i, tot seguit va donar pas a la jove cambrilenca Maria Pentinat que va ser l’encarregada de fer la lectura del missatge en commemoració d’aquest dia. Aquest any, el text ha escrit Marta Almirall, ballarina, coreògrafa i directora artística i sòcia fundadora de l’APdC (Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya). Cal destacar que el Dia Internacional de la Dansa es commemora el dia 29 d’abril i aquest any arriba a la seva 30a edició. L’any 1982 el Comitè Internacional de Dansa de la UNESCO,  de l’Institut Internacional del Teatre (ITI/UNESCO), va escollir aquesta data que commemora el naixement de Jean-Georges Noverre (1727-1810), considerat el creador del ballet modern.

Seguidament, els alumnes de cada centre van interpretar diferents peces de dansa. Durant més d'una hora, es van anar succeint les actuacions de les dues escoles, mostrant diferents estils ben diversos com el ballet clàssic, el flamenc, la dansa contemporània, el jazz o el hip hop, entre d'altres. Com a colofó a l'acte, tots els ballarins es van unir i van ballar una coreografia conjunta molt animada, que va servir per tancar la festa. Finalment, l'àrea de Cultura va repartir un petit obsequi entre totes les ballarines participants.

Comenta aquest article