Societat

El Ral·li de Cotxes Antics de Cambrils viatjarà enguany a l'illa de Sardenya amb el doble de participants que l'any passat

Per Berta Ruiz

La presentació de la 33a edició del Ral·li de Cotxes Antics es va fer ahir, a l'Ajuntament

El Ral·li de Cotxes Antics de Cambrils, organitzat pel Club de Vehicles Antics de Cambrils, arriba a la seva 33ena edició. Aquesta nova edició va ser presentada, ahir en roda de premsa, a l'Ajuntament de Cambrils pel president del Club de Vehicles Antics –Josep Mariné–, l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i altres membres del club.

El ral·li sortirà aquest proper dilluns, 30 d’abril, cap a l’illa de Sardenya. Abans, a les 8 hores del matí, es farà una concentració dels 35 vehicles participants a la plaça de l’Ajuntament de Cambrils (on a les 8.45 hores seran rebuts oficialment per l’alcaldessa) i, posteriorment, es farà un esmorzar a la plaça Espanya. A les 10:30 hores, els cotxes engegaran motors en direcció cap al port de Barcelona per embarcar cap a Sardenya, amb una parada a Castelldefels per dinar. La comitiva arribarà dimarts al matí a Sardenya per iniciar un itinerari de cinc dies i 650 quilòmetres per l’illa que portarà els participants a visitar localitats com Porto Torres, Castelsardo, Tempio-Pausiana, San Pantaleo, Porto Cervo, Olbia, Oliena, Nuoro, Orgosolo, Supramonte, Macomer, l’Alguer i Porto Conte. El Ral·li tornarà a Cambrils el dissabte 5 de maig a la nit després d’haver recorregut 882 quilòmetres en 16 etapes, i l’endemà, el 6 de maig, els vehicles participants s’exposaran al port a partir de les 9:30 hores, mentre els conductors visiten el Barri Antic. Un dinar a l’Hotel Tryp posarà el punt final al Ral·li.

El doble de vehicles participants que l’any passat

Tal com va explicar el director del ral·li –Joan Esteve Solana–, aquest any participaran al Ral·li un total de 35 vehicles, el doble que l’any passat –que va comptar amb 17 vehicles–. Són 30 models diferents de 17 marques diferents. La majoria són fabricats als anys 30 però n’hi ha alguns anteriors, com un Renault AG Double Phaeton del 1908. Els cotxes vénen d’arreu d’Espanya (de 8 comunitats autònomes diferents), així com d'altres països com Alemanya i Bèlgica.

En la roda de premsa d'ahir, el president del Club de Vehicles Antics –Josep Mariné– va manifestar que un dels grans objectius del ral·li és portar el nom de Cambrils i el de la Costa Daurada arreu. Per la seva part, l'alcaldessa –Mercè Dalmau– va destacar la promoció que fa el Ral·li de Cambrils i va agrair als membres de la junta la seva comprensió pel fet que, en les circumstàncies actuals, aquest any la col·laboració de l’Ajuntament s’hagi hagut de limitar al suport logístic. Enguany, l'Ajuntament de Cambrils no hi col·labora econòmicament. Malgrat tot, Dalmau va deixar la porta oberta a poder destinar-hi una aportació econòmica en properes edicions i seguir col·laborant entre ambdues parts.

Comenta aquest article