Informació general

Un grup d'alumnes de quart d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer guanya el concurs provincial de l'ONCE

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Aitor Rojo, Oscar Agraz i Joel Macaya, acompanyats de la seva professora Montse Batet. A la foto hi falta el quart alumne, Cayo César Lima Do Santos

Un grup de quatre alumnes de quart d’ESO del Col.legi Cardenal Vidal i Barraquer ha guanyat el concurs provincial de l'ONCE de la seva categoria. Els alumnes Cayo César Lima Do Santos, Aitor Rojo,  Oscar Agraz  i Joel Macaya, amb el nom de ‘Visió de futur’, han enviat al concurs una proposta per millorar l’accessibilitat del carrer de les Creus a les persones cegues.

La professora de plàstica dels alumnes –Montse Batet– ha explicat, a Revista Cambrils Diari Digital, que aquest grup està format per alumnes de dibuix artístic i tècnic.
Tal com ha explicat Batet, els alumnes, que han treballat en el projecte durant tres setmanes, han fet unes plaques d’alumini amb el sistema braille i les han dibuixat a l’alçada de les persones cegues, de manera que només tocant les plaques ja saben en quin carrer es troben. Els alumnes han presentat el projecte en un dibuix i en un fotomuntatge del carrer de les Creus amb les plaques. De moment, el grup rebrà un rellotge polsera per cada un i haurà d’esperar fins a principis de juny per saber si guanyen el concurs autonòmic.

"Els alumnes han pensat i han tret suc de coses del dia a dia que per nosaltres passen desapercebudes”

El concurs també ha comptat amb la participació d'altres alumnes que "han presentat projectes curiosos i originals". Tots els participants també rebran un petit obsequi de l'ONCE.
“Els alumnes han pensat i han tret suc de coses del dia a dia que per nosaltres passen desapercebudes”. Batet ha apuntat que cada any intenta participar en aquest concurs, “ja que trobo positiu que els alumnes coneguin el món de l'ONCE i es posin en la pell d’aquestes persones amb deficiències i recapacitin que no tot és tan maco”.

Cal dir que aquest és el segon cop que un grup d’alumnes del col·legi guanya el concurs provincial de l'ONCE i, el primer cop, els alumnes van aconseguir el premi autonòmic. Enguany, la temàtica del concurs s’anomenava ‘Haz tu barrio accesible’ i consistia en millorar algun punt de la ciutat i adaptar-lo per a les persones invidents o que tenen alguna deficiència física. De cada província hi ha tres guanyadors: els del grup A –corresponent als grups de tercer a sisè de primària–. els del grup B –corresponent a primer i segon d’ESO–i els del grup C –corresponent a tercer i quart d’ESO–.

Comenta aquest article