Informació general

Turisme valora molt positivament l'impacte del D.O. World Dance Sport

Per Berta Ruiz

Un moment del D.O. World Dance Sport, a principis d'aquest mes d'abril

El regidor de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils –Xavier Martí– va oferir una roda de premsa el passat divendres on va valorar molt positivament l’impacte que ha tingut el D.O. World Dance Sport durant els dies de la Setmana Santa, així com d’altres esdeveniments esportius que s’han organitzat a Cambrils i que han servit per incrementar l’ocupació i la promoció turística del municipi.

Un 77% d'ocupació total

Tal com va apuntar Martí, l’ocupació hotelera durant els dies que es va celebrar el campionat internacional de balls esportius va augmentar dos punts respecte l’any passat, passant del 75 al 77%. Un total de 3.500 participants hi van prendre part que, juntament amb els seus acompanyants, van suposar un volum d’unes 7.000 persones. Segons les dades d’ocupació facilitades per l’Observatori de la Costa Daurada, es van comptabilitzar 11.000 pernoctacions a Cambrils, de les quals 2.500 (un 23%) van correspondre al D.O. World Dance Sport. També cal sumar-hi l’impacte d’altres esdeveniments esportius com el torneig de futbol base Costa Daurada Cup (amb la participació d’equips de diversos països), el 9è torneig TGN Bàsquet (amb 42 equips de tot l’estat) i d’altres estades esportives de futbol i atletisme.

El Consell Rector del Patronat de Turisme decidirà sobre la continuïtat de l'esdeveniment

El regidor de Turisme va destacar que durant la Setmana Santa, l’ocupació a Cambrils no va baixar –com ha passat a nivell general de la Costa Daurada, entre un 18 i un 27%–. “Les previsions s’han superat i s’ha pogut salvar una Setmana Santa que es presentava amb molts dubtes”, va afirmar. Per la seva banda, tant els hotelers com els taxistes també han fet valoracions positives. Actualment, segons va dir Martí, des del Patronat de Turisme s’està fent una ronda d’entrevistes amb els grups empresarials locals, és a dir, botiguers, restauradors, hotelers, per tal de que facin valoració més acurada. Martí va explicar que la intenció de l’empresa productora del campionat i l’Ajuntament de Cambrils és donar continuïtat al D.O. World Dance Sport, però l’última paraula la tindrà el Consell Rector del Patronat de Turisme (que inclou representants de l’empresariat cambrilenc), que és l’òrgan que ha de prendre aquesta decisió. “Qui decidirà si aquest esdeveniment ha de tenir continuïtat o no és l’empresari de Cambrils, perquè ens devem a ell. Ens vam comprometre a portar la seva veu i a donar-li participació, per tant en el proper consell rector es decidirà. Nosaltres ho valorem positivament, ara haurem de veure què ens diu l’empresariat. La productora està encantada de les facilitats que ha tingut a Cambrils, ha trobat unes instal·lacions fora del comú i estan encantats de fer d’altres coses aquí”.

Promoció estatal i internacional

Finalment, el regidor també va destacar la promoció exterior de Cambrils a nivell estatal i internacional que ha suposat el D.O. World Dance Sport, ja que s’emetrà a televisions de 20 països, entre els quals hi ha mercats especialment interessants per a Cambrils com França, Rússia, Anglaterra, Suïssa o Dinamarca. A partir d’aquests propers dies, el canal Esport 3 de Televisió de Catalunya emetrà 8 programes del campionat de balls esportius.  

Comenta aquest article