Esports

Torna l’aventura amb el X-Race Cambrils 2012, una prova que combinarà BTT, trekking, orientació, caiac i ràpel

Per Redacció

Prova de caiac dins Open Raid de l'any passat

El proper dissabte 28 d'abril, a les 9:30 hores del matí es donarà el tret de sortida al Raid d’Aventura Open Raid X-Races Cambrils 2012, que forma part del calendari oficial de Raids d’Esports de Muntanya (FEEC). L’esdeveniment esportiu serà la segona prova del circuit X-Races 2012 i té com a novetat el gran ventall de categories per tal que tots els esportistes corrin al seu nivell.

Categories familiar, d'iniciació, aventura i elit

Com cada any la cursa comptarà amb la categoria Familiar, pensada per a que pares i mares puguin gaudir de l’aventura amb els seus fills menors d’edat. Serà una distancia curta de 2,5 quilòmetres d’orientació urbana a peu més 6 quilòmetres de BTT, i tot molt pla i amb circuit de cordes i prova de caiac de mar (1 quilòmetres). La següent categoria serà la d'Iniciació, pensada per a novells majors d’edat, amb un circuit curt de 25 quilòmetres, on es combinarà la BTT, l’orientació, la cursa a peu, el caiac i un circuit de cordes. A un nivell superior hi haurà la categoria Aventura, pensada per equips que practiquen les diferents disciplines, però encara els hi falta experiència en raids d’aventura. El recorregut ja augmenta a 57 quilòmetres i amb 900 metres de desnivell positiu amb disciplines de BTT, circuit de cordes, el caiac i l’orientació, i també tindran un sector de trekking. Finalment, la categoria reina serà l’elit, en la qual es podrà participar de dues maneres diferents: en equips de 2 corredors (X-Race) o de forma individual (solo). Aquesta categoria està reservada per a corredors amb experiència i bona condició física, ja que hauran d’enfrontar-se a 67 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, en poc més de 6 hores de cursa amb disciplines de BTT, circuit de cordes, el caiac i l’orientació, i també tindran un sector de trekking.

BTT, trekking, orientació, caiac o ràpel


La cursa combinarà diferents disciplines d’aventura, sempre tenint en compte l’adaptació de cada sector al nivell dels esportistes. A banda de les disciplines més tradicionals com la BTT, el trekking i l’orientació, el Raid de Cambrils afegeix disciplines com el caiac de mar i un circuit de cordes amb escalada, pont tibetà i rapel. La sortida i la meta es faran des de la Pista d’Atletisme, i bona part dels recorreguts de les categories d’iniciació i Familiar, faran servir les rutes cicloturistes del nucli de Cambrils i els municipis veïns. El caiac de mar es farà a les platges del municipi.
Les inscripcions encara estan obertes, fins el proper 25 d’abril. S’espera que hi participin prop d'un centenar d’equips vinguts de qualsevol indret de Catalunya i d'altres zones com el País Valencià, l'Aragó, Navarra i Andorra.

Primera edició del Cambrils Trail Series

Per altra banda, el diumenge 29 d'abril, a les 10 hores, es donarà el tret de sortida a la primera edició del Cambrils Trail Series. És una cursa de natura de 14 quilòmetres i amb el mínim desnivell possible (120 metres), de manera que es converteix en una cursa ideal per deixar de córrer per l’asfalt i el trànsit i córrer entre natura aprofitant la xarxa de camins rurals de Cambrils, així com l’arquitectura singular del Mas dels Teixells i el Parc Samà.

Hi haurà tres categories: júnior, sènior i veterà i la cursa està oberta a tothom, amb preu especial als primers inscrits. Tots els inscrits rebran com a regal una ampolla d’oli de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.

Comenta aquest article