Cultura

El cambrilenc Marc Fargas presenta el seu llibre "Dins d'una carpeta blava" amb els poemes de la seva mare Maria Mas com a protagonistes

Per Lluís Rovira i Barenys

Núria Sarrà llegeix un fragment del llibre. Al darrera hi ha Mercè Dalmau, Marc Fargas, Xavier Cassadó i Rosa Sarrà

Ple a vesar en la presentació del llibre "Dins d'una carpeta blava" del cambrilenc Marc Fargas, aquest passat divendres al vespre. La sala d'actes del Centre Cultural no va donar cabuda a tota la gent que es va aplegar a la presentació d'aquest llibre. Un llibre que va ser definit per l'autor del pròleg, el cambrilenc Xavier Cassadó, com una "Història d'amor, amb la H majúscula. És un petó que el Marc fa a la Maria" i que du una forta càrrega emotiva tal i com es va poder apreciar en la lectura de dos fragments que es van fer al final de l'acte.
"Dins una carpeta blava" recull els poemes de Maria Mas, la mare de Marc Fargas, uns poemes desats precisament dins d'una carpeta blava. Però no és només un simple recull de poemes, Marc Fargas s'ha posat a la pell de la seva mare i ha escrit uns textos que són el fil conductor del llibre. Tal com es va encarregar d'explicar Xavier Cassadó, "se suposa que és la Maria qui escriu el llibre però en realitat és el Marc. A banda, a través dels versos de la Maria, podem entendre tota una època i anem descobrint uns sentiments".
La presentació del llibre "Dins una carpeta blava" és la primera de les quatre que s'han previst fins ara. Les altres tres es faran a Tarragona, Flix i Barcelona i comptaran amb la presentació del cambrilenc Pere Navarro i d'Aurora Masip.

Llarga llista d'agraïments

L'autor del llibre, Marc Fargas, va agrair la presència de tota la gent que l'acompanyava en aquest acte. Va tenir paraules per a tots els que li han donat suport en l'elaboració del llibre així com a tota la seva família, tant als presents a l'acte com els que no hi havien pogut anar per que estan morts. El llibre ha tingut dos anys de gestació i dos més, anteriors, de preparació. Marc Fargas va acomiadar la seva intervenció amb un desig, "espero que us emocioni, que us acaroni l'ànima". A continuació, les dues cunyades del Marc, Núria i Rosa Sarrà, van llegir uns fragments del llibre, uns moments que es van viure amb molta intensitat. La cloenda de l'acte la va posar l'alcaldessa, Mercè Dalmau.
Maria Mas, al costat de la seva germana, Montserrat Mas, i de la seva jove, Tere Sarrà

Comenta aquest article