Informació general

Unes 300 persones es manifesten al port per expressar el seu rebuig a les retallades municipals en educació

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de l'acte reivindicatiu, ahir al matí, davant del port

Satisfacció total entre els promotors de l'acte anomenat sòcio-reivindicatiu que es va celebrar ahir al matí al port. Al voltant d'unes 300 persones, segons els organitzadors i 150 segons la Policia Local, van acudir a la convocatòria que havia fet la Taula de Suport a l'Educació de Cambrils per expressar el seu rebuig a les retallades que el govern municipal ha aplicat als programes educatius que des de fa uns quants anys es prestaven als centres escolars cambrilencs.

Concentració sense incidents

L'acte va discórrer sense cap incident. A les 12 del matí, el gruix de gent que s'havia aplegat a la façana del port per a participar a l'acte reivindicatiu es va dividir en dues columnes. Uns es van dirigir cap a l'escultura de la vela i l'altre fins davant del Club Nàutic. Des d'aquests punts van retornar al lloc central, les Escales Reials, xiulant i fent soroll amb diferents estris. Un cop retrobats en aquest punt, un dels representants de la Taula, Pere Estadella, va convidar als presents a fer una flash mob, és a dir, a estar-se un minut quiets i sense moure's ni dir res. A continuació va llegir un manifest i, tot seguit, va convidar a la gent a escriure propostes i pensaments en uns papers i dipositar-los allí mateix. Aquests missatges, segons va dir Estadella, es faran arribar als responsables municipals.
De moment, segons van dir representants de la Taula, no està previst fer cap més acte públic. Tot queda a l'espera de conèixer les resolucions a les esmenes als pressupostos municipals d'enguany que la Taula va presentar abans de Setmana Santa.

"No volem uns pressupostos ni un equip de govern que no ens tingui en compte"

Segons el manifest llegit en el decurs de l'acte, l'equip de govern havia deixat escapar una gran oportunitat d'acostar-se a la ciutadania en l'elaboració dels pressupostos del 2012, s'han fet "sense comptar amb la participació ciutadana i sense el consens social, cosa que ha provocat una gran esquerda entre govern i ciutadania". Segons el comunicat, "els pressupostos del 2012 condemnen a la ciutadania a pagar més impostos i a rebre menys serveis o de menys qualitat".
El manifest diu que "pel que fa a l'educació, hem de dir que fins ara, Cambrils era un punt de referència per a la comunitat educativa del Camp de Tarragona". La retallada en els pressupostos de tots els programes, a més de totes les subvencions rebudes pels centres educatius i per les AMPA, "representa una retallada del 42,52% de les partides destinades directament als centres educatius. Aquests pressupostos deixen l'educació a Cambrils sota mínims".
El manifest també reivindica els valors de l'educació en la ciutadania i acab dient "no volem uns pressupostos ni un equip de govern que no ens tingui en compte".

Comenta aquest article