Societat

Arriben els Reis Mags de l’Orient

Per Jenina Casas

L'arribada dels heralds indica la proximitat d’aquell dia que els nens i nenes esperen amb tanta il·lusió: l’arribada de Ses Majestats d’Orient, que van desembarcar a Cambrils el passat dia 5 sense cap contratemps important. Tres barques ben guarnides per a tan especial ocasió van ser les encarregades de portar els Reis Mags al port de Cambrils, on ja estava ple de gom a gom.

Un cop Ses Majestats van haver baixat de les barques, ja els esperaven les carrosses, el seguici de cavalls i els jeeps per als patges, que els van conduir a la plaça del Pòsit després d’un petit recorregut pels carrers del voltant. La xaranga que obria el pas a la cavalcada, enguany va ser substituïda per la música que cada carrossa portava incorporada. La pluja no va acompanyar gaire el vespre, a l’inici de la cavalcada van començar a caure quatre gotes molestes que van anar augmentant pesadament.

El discurs, doncs, ja va estar marcat per la pluja. Tot i això, la gent no es va deixar perdre l’única ocasió de l’any per veure els Reis, i aquests no van decebre el munt de xiquets i xiquetes que esperaven. Així, després d’unes paraules de presentació del ja exalcalde Joan Serra, el rei blanc, Melcior, va prendre la paraula i va explicar totes les dificultats amb les quals havien topat durant el seu viatge per valls, muntanyes i mars. A més, Melcior, en representació dels Reis Mags, que ho saben tot, també es va referir a la desgràcia del “Prestige”, aprofitant l’ocasió per donar un missatge de solidaritat i esperança amb el poble gallec. Un cop finalitzat el discurs, els nens i nenes, que ja feien cua, van poder donar la carta als Reis tot i la pluja que anava caient.

Després, Ses Majestats van tornar a pujar dalt les seves carrosses per anar a la plaça d’Espanya a recollir més cartes. L’endemà, després d’haver-se-les llegit totes durant la nit, van fer el repartiment de totes les joguines casa per casa. En total, durant aquests dies es van llençar 2.000 quilos de caramels.

A les fotos es poden veure diferents moments de la festa de Reis: la cavalcada, lectura dels pregons a la plaça del Pòsit i d'Espanya amb la posterior recollida de cartes de mans dels nens i nenes i el repartiment de joguets el dia 6 de gener al matí

§ El matí del dia 6 de gener es va fer el repartiment de paquets casa per casa§

L'AAA La Salle és l'encarregada d'organitzar l'arribada dels Reis Mags. Amb aquest primer acte habitual de cada any (que reuneix unes 150 persones entre organitzadors i col·laboradors), l'AAA dóna pas a l'any en que celebra el seu 50è aniversari.

Aquesta any, pel que fa al repartiment dels paquets, cal destacar la informatització de l'organització interna i el bon resultat que ha tingut. Amb l'augment del volum de paquets dels darrers anys ha calgut una solució d'aquestes característiques que ha permès repartir tots els paquests amb menys temps.

Comenta aquest article