Societat

S'organitza un mercat solidari per ajudar a construir un hospital infantil a Burkina Faso

Per Cristina Sierra

Local del carrer de Joan Maragall on està situat el mercadet

Des del passat dimarts i fins el proper dissabte, s'ha organitzat un mercat solidari per a recollir diners per a la construcció d'un hospital infantil a Burkina Faso (Àfrica). El mercadet, que està situat al número 20 del carrer de Joan Maragall, ven roba i objectes de segona mà per  preus simbòlics d'entre un i cinc euros. La responsable del projecte a Cambrils –Sonia Mara Núnez– ha afirmat a Revista Cambrils Diari Digital que la valoració d'aquests 3 dies de mercadet "és molt bona, fins ara portem 650 euros recaptats i calculem arribar als 1.500 euros".

Núnez ha explicat que el mercadet compta amb la col·laboració de prop de 50 persones i ha apuntat que els diners s'enviaran a la fundació VAS –Voluntariado y Acción Social– que s'encarrega de la construcció de l'hospital infantil en un terreny de 16.000 metres quadrats. "Ens vam assabentar de la necessitat per poder construir l'hospital i vam organitzar un mercadet solidari de tres dies, el passat mes de novembre, que va tenir molt bona acollida i per això hem decidit organitzar-ne un altre per poder recaptar més diners". La responsable també ha afirmat que tenen pensat fer un altre mercadet a l'estiu.

L'horari del mercadet és de 10 a 13.30 hores pel matí i de 17 a 21 hores per la tarda, excepte dissabte que estarà tot el dia obert. A més, cada dia s'organitzen diferents activitats culturals i jocs pels més petits. D'altra banda, Núnez també ha explicat que, en els propers mesos, la responsable de VAS a Burkina Faso vindrà a Cambrils per a explicar el projecte.

Comenta aquest article