Informació general

Els proveïdors amb factures pendents de l'any 2011 podran cobrar el proper mes de maig

Per Cristina Sierra

Façana de l'edifici de la Casa de la Vila

Els proveïdors de l'Ajuntament amb factures pendents de l'any 2011 podran cobrar aquest proper mes de maig, segons ha explicat el regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Cambrils –Ramon Llobet–, a Revista Cambrils Diari Digital. Llobet ha apuntat que, el proper 30 d'abril, el Ministeri d'Hisenda donarà el vist i plau al Pla d'Ajustament que va enviar el consistori, el passat 30 de març, conforme podrà retornar el préstec per a poder pagar els deutes pendents als proveïdors fins a 31 de desembre de 2011 i un cop fet aquest tràmit, el Ministeri procedirà a enviar les cartes als proveïdors indicant l'entitat bancària on poden cobrar els diners pendents.

En els darrers dies, els proveïdors han rebut una carta on se'ls hi explica el deute pendent i els passos que han de seguir per a poder cobrar. Abans del 22 d'abril, els proveïdors hauran de dir si accepten el procediment i la gestió feta pel Ministeri d'Hisenda i en cas afirmatiu, ho han de notificar a l'Agència Tributària. Tal com ha explicat Llobet, "aquesta setmana trucarem als proveïdors que encara no hagin fet el tràmit de l'acceptació  per recordar-los que han de donar una resposta abans del dia 22 d'aquest mes".

Aquesta gestió forma part del Reial Decret 4/2012, aprovat el passat mes de febrer i que s'hi podien acollir tots els ajuntaments amb deutes pendents a proveïdors fins a 31 de desembre de 2011. Recordem que el primer pas per a poder acollir-se al Reial Decret era enviar el llistat al Ministeri d'Hisenda, que en el cas de Cambrils eren les 3.859 factures pendents de 686 proveïdors i que pujaven un total de 12,1 milions d'euros. Aquest llistat es va aprovar al ple del passat 20 de març.

La tresorera de l'Ajuntament plega després de 10 anys a Cambrils

La tresorera de l'Ajuntament de Cambrils, Pilar Tena, des d'ahir, ja no ocupa el seu càrrec a la nostra població ja que se li ha concedit el seu trasllat a la població de Arganda del Rey (Madrid). Pilar Tena era la tresorera de l'Ajuntament de Cambrils des de feia 10 anys. Aquest càrrec, ara per ara, queda vacant a l'espera d'una nova designació.

Comenta aquest article