Informació general

Cambrils, capital internacional dels balls esportius

Per Cristina Sierra

Un moment del World Dancesport, aquest passat diumenge al vespre, al Palau Municipal d'Esports

El Palau Municipal d'Esports de Cambrils va acollir, des del passat dijous fins ahir al vespre, la sisena edició del D.O. World Dancesport "Dance Olympiad". Aquest esdeveniment internacional vinculat al món del ball esportiu va comptar amb la participació de prop de 3.500 ballarins  vinguts de tot el món. Durant aquests 5 dies, el concurs va disputar cinc modalitats:Ball esportiu; Hip hop; Wheelchair (cadira de rodes); Campionat Nacional de DanceShow i la Copa d'Espanya de Twirling. Aquesta edició també va comptar amb la modalitat no puntuable d'Open Down per parelles amb Síndrome de Down. Els dos pavellons del Palau Municipal, així com la vorera propera a l'hospital lleuger, es van habilitar per albergar aquest esdeveniment.

Per aquesta edició, el concurs va comptar amb un jurat format per 37 jutges internacionals de 25 països diferents. Cal destacar que els participants venien de països com Austràlia, Anglaterra, Canadà, Dinamarca, Eslovàquia, Islàndia, Rússia, Eslovènia o Suïssa, entre d'altres.  D'altra banda, el concurs es va poder seguir per Internet i també es va retransmetre en diferents països.

La majoria dels participants es van allotjar en hotels de Cambrils


Segons ha afirmat l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, a Revista Cambrils Diari Digital, "la valoració és molt positiva perquè hem portat una competició d'alt nivell a Cambrils i hem vist un espectacle d'alt nivell". L'alcaldessa ha explicat que l'ocupació hotelera s'ha fet "majoritàriament a Cambrils" i ha afirmat que s'ha fet una bona promoció de la població a través de la revista que es donava al pavelló i amb les imatges a que s'han retransmès a la televisió. Sobre el fet de tornar a acollir el certament, l'alcaldessa ha apuntat que "ara hem de valorar l'impacte econòmic que ha tingut el concurs".

Comenta aquest article