Informació general

El Tribunal Suprem inhabilita a un Guàrdia Civil de Cambrils per quedar-se un paquet d'haixix

Per Redacció

El Tribunal Suprem ha condemnat a un any d'inhabilitació a un Guàrdia Civil de Cambrils per quedar-se un paquet de dues tauletes d'haixix i no comunicar-ho a cap superior ni fer-ho constar en cap atest policial. L'Audiència de Tarragona l'havia absolt perquè no va poder demostrar que el paquet fos de droga, però el Suprem l'ha condemnat en considerar que va ometre el deute de perseguir delictes i apunta que havia d'haver lliurat el paquet perquè els pèrits l'analitzessin, un cop ho hagués comunicat als seus superiors.

El guàrdia va rebre una trucada informant de la troballa del paquet d'haixix, el va recollir i va estar un quart d'hora aturat en un carrer de Cambrils abans de tornar a la comissaria

El 4 de març de l'any 2007, R.M.M. estava a la recepció dels quarter de la Guàrdia Civil de Cambrils, atenent les visites i les trucades telefòniques. El guàrdia va rebre una trucada d'un home que li va comunicar que la seva mare havia trobat un paquet que semblava droga prop de la masia mas d'en Blai, a Riudoms. L'Agent va sortir en direcció a la masia i va comunicar als seus companys que marxava per motius personals. Un cop va arribat a la masia, el guàrdia, que anava uniformat i amb cotxe oficial, va agafar el paquet d'haixix i, tal com va demostrar el localitzador de GPS que portava el cotxe, va tornar a la comissaria fent una parada d'un quart d'hora en un carrer de Cambrils sense motiu aparent. Quan va tornar al quarter, no va informar de la trucada rebuda ni del paquet trobat i tampoc va fer cap atestat.

El GPS va demostrar que el guàrdia havia mentit sobre el seu recorregut de tornada cap a la comissaria

Un cop descobert el fet, l'Audiència va absoldre l'agent dels delictes d'omissió del deure de perseguir delictes, malversació d'efectes públics i narcotràfic, ja que no es va poder demostrar que la tauleta fos haixix. Segons va informar l'agent, la substància estava seca i per això la va llençar a la riera de Maspujols, però el Suprem va considerar que aquesta valoració l'havien de fer els pèrits químics i que l'agent no tenia la capacitat de decidir si la droga era seca o no i fer-la desaparèixer. A més, el Suprem apunta que l'agent va mentir sobre el seu recorregut de tornada des de la masia cap a la comissaria i es va descobrir gràcies al GPS del vehicle.




Comenta aquest article