Informació general

Veïns de Vilafortuny demanen un canvi d'ubicació dels contenidors de les escombraries per la pudor que desprenen

Per Cristina Sierra

Contenidors plens al carrer Pintor Fortuny, a Vilafortuny, ahir, a primera hora de la tarda

La ubicació dels contenidors de les escombraries situats al carrer del pintor Rortuny, a Vilafortuny, ha generat la queixa dels veïns de la zona. Un d'ells, que viu entre els carrers de Pintor Fortuny i de Salvador Dalí, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital que els contenidors ja fa sis anys que estan en aquest carrer i "la pudor a l'estiu és insuportable, hem de tancar les finestres". Tal com ha apuntat el veí, els veïns proposen que canviïn els contenidors cap al carrer d'Isidre Nonell, un carrer més avall d'on estan els contenidors actualment i que està davant d'una zona verda i davant d'una zona per urbanitzar.

Aquest veí ja va fer la seva queixa a l'Ajuntament pel fet que els contenidors estaven col·locats al costat de la vorera i es menjaven pràcticament un carril de circulació, ja que el carrer de Pintor Fortuny és de doble sentit. A més, tal com explica el veí, el contenidor de la poda està justament ubicat al carrer d'Isidre Nonell i considera que seria correcte posar tots els contenidors junts en aquest altra carrer. La resposta de l'enginyera tècnica de l'Ajuntament va ser contundent: "no es poden moure els contenidors perquè per la ubicació de les cases han d'anar aquí". Segons ha explicat el veí, molts veïns van a llençar la brossa amb el cotxe, per tant, el canvi d'ubicació no suposaria cap problema.

Més de 60 veïns firmaran una instància per a presentar-la a l'Ajuntament

Fa poques setmanes hi ha hagut canvis ja que s'han col·locat els contenidors damunt d'una plataforma de ciment instal·lada a tocar de la vorera però dins la zona verda contigua i és habitual veure brossa al voltant dels contenidors i a la vorera. El veí ha explicat que "amb el canvi d'ubicació, els camions de la recollida d'escombraries ho tindrien molt més fàcil però han volgut gastar-se diners fent una plataforma. De la manera que proposàvem nosaltres hi hagués hagut un cost zero i els veïns estaríem contents".

El veí ha apuntat que el fet de veure brossa fora dels contenidors és força habitual, ja que passen molt poc a recollir les escombraries. "El de la poda sempre està ple i la gent ho acaba llençant a la zona verda". Tal com ha afirmat l'afectat, "més de 60 veïns firmaran una instància per a presentar-la a l'Ajuntament, no costa res moure els contenidors, l'excusa que els contenidors estan ubicats al carrer per la densitat de població no és la causa".


El servei de recollida de les escombraries depèn del sector i de la temporada hivernal o estiuenca


El servei de recollida de les escombraries depèn del sector i de la temporada. Pel que fa al rebuig, hi ha un servei diari a Vilafortuny tant a l'hivern com a l'estiu. El cartró i els envasos es recullen cada 4 dies a l'hivern i cada tres a l'estiu. L'orgànica es recull 3 dies per setmana tant a l'hivern com a l'estiu i el vidre es fa setmanalment. Per últim, el servei de recollida de poda es fa cada 4-5 dies, tant a l'hivern com a l'estiu.

Comenta aquest article