Societat

Se suspèn indefinidament la Fira del Cavall de Cambrils per falta de dotació pressupostària municipal

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment del concurs de salts dins la Fira del Cavall de l'any passat

Enguany no se celebrarà la Fira del Cavall de Cambrils. La suspensió d'aquest certamen ve motivada per la falta de dotació pressupostària municipal. D'aquesta decisió se'n va donar compte a la reunió de l'Entitat Firal que es va celebrar el passat dijous al vespre. Segons va manifestar la regidora de Promoció Econòmica, Carme Cros, "és millor cancel·lar la Fira del Cavall i recuperar-la tan aviat com sigui possible abans que rebaixar el pressupost i, per tant, la qualitat d'una fira de referència estatal". Tot i això, Carme Cros va assegurar que s'havia reservat una partida per poder donar suport a les hípiques de Cambrils que organitzen concursos cada any. L'any passat, l'aportació municipal a la Fira del Cavall va ser de 50.000 euros, a banda de les despeses que va suportar directament l'Ajuntament i que van ser de 53.000 euros. En total, doncs, l'ajuntament quantifica en 103.000 euros l'aportació feta l'any passat en motiu de la Fira del Cavall.

Decisió presa amb l'entitat organitzadora

La decisió de suspendre la Fira del Cavall s'ha consensuat amb l'entitat organitzadora d'aquest certamen, l'Associació d'Aficionats als Cavalls de Pura Raça Espanyola de Cambrils. Per part de la regidoria, la retallada de la partida pressupostària per enguany era important i això, segons Lluís Planas, president de l'entitat organitzadora i director del certamen, feia inviable la seva realització. Per la seva part, Planas ha manifestat a Revista Cambrils Diari Digital que quan l'Ajuntament vulgui continuar donant el seu suport, la Fira del Cavall continuarà. A hores d'ara, el que havia de ser la 13a edició de la Fira del Cavall de Cambrils ja s'havia anunciat en diferents revistes especialitzades tot i que properament en sortirà la rectificació. Segons Planas, "hi havia gent del món del cavall que ja hi comptava amb què es faria la Fira del Cavall de Cambrils. Era de les poques fires que quedaven a Catalunya". A més, segons Planas, l'entitat organitzadora gaudeix de molta vitalitat ja que, darrerament, "s'ha incorporat gent nova i amb moltes ganes dins l'Associació".

12 edicions de la Fira del Cavall

La Fira del Cavall de Cambrils va arribar, l'any passat, a la seva 12a edició. Precisament l'edició de l'any passat es va tancar, tot i la crisi, amb un balanç força positiu per part de l'organització. Hi van participar 250 cavalls repartits entre els diferents concursos. La Fira del Cavall cambrilenca comptava amb el concurs morfològic classificable pel Campionat d'Espanya i era l'única de Catalunya que tenia la màxima categoria atorgada per l'ANCCE (Associació de Criadors de Cavalls de Pura Raça Espanyola). També tenia lloc dins la Fira del Cavall el concurs de doma, l'espectacle nocturn eqüestre i l'equinoteràpia. L'any passat, a més, s'havia introduït, de nou, el concurs de salts dins del certamen cambrilenc.

Comenta aquest article