Informació general

Cinc exmilitants de l’ACI fan pública la seva baixa del partit

Per Lluís Rovira i Barenys

Carles Fressinier, Jordi Sancho, Jordi Savall i Miquel A. Garcia
“Volem manifestar que no ens fem responsables de cap decisió, tant positiva com negativa, que s’hagi pogut prendre en els darrers mesos que faci referència a l’ACI.” Aquest era un dels punts destacats del manifest que van signar cinc exmilitants de l’ACI i que van fer públic el passat 2 de gener davant la premsa. La intenció d’aquest comunicat, signat per Rafel Moreno, Miquel Àngel Garcia, Jordi Savall Ferraté, Jordi Sancho i Carles Fressinier, és, segons van dir ells mateixos, “deixar clar a les persones a les quals nosaltres vam encoratjar a votar l’ACI que des del passat 4 de novembre ja no formem part d’aquesta formació”. Segons s’explica en el comunicat, els signants del manifest van entrar fa quatre anys a formar part del projecte polític de l’ACI, “aquest projecte va iniciar-se de forma engrescadora amb una gran participació per part dels que signen el manifest, tant pel que fa a la confecció d’un programa per a Cambrils com pel que fa a l’organització i desenvolupament de la campanya electoral”.

Canvi de situació

Aquests exmilitants de l’ACI diuen que sis mesos després de les eleccions aquesta situació va canviar radicalment “quan l’agrupació política va quedar a expenses de les decisions unilaterals del regidor electe, davant la desídia i apatia mostrades pel president i la desaparició del sotspresident”. Jordi Savall va centrar la queixa en la poca participació en la vida política del partit, “els temes es personalitzaven molt i no es va trobar l’àmbit de participació adequat. Les reunions del partit estaven buides de contingut i nosaltres estem acostumats a una altra dinàmica en les diferents entitats de les quals formem part”. Els signants del comunicat també manifesten que van intentar redreçar la situació des de dintre, però no van aconseguir-ho, “després d’unes estranyes eleccions que preferim no comentar i veient que la situació tornava pels mateixos camins que havíem estat denunciant, els quals podien portar a situacions límit dins l’equip de govern, el passat mes d’octubre vam abandonar tota actuació dins de l’ACI”. Un cop aclarit aquest aspecte, els exmilitants de l’ACI van voler manifestar que volen seguir apostant per una regeneració de la vida política local i per un millor Cambrils. El darrer punt del comunicat era un missatge dirigit als seus excompanys de partit, als quals demanen públicament que superin l’examen d’unes eleccions: “encoratgem els actuals directius de l’ACI a presentar-se a les properes eleccions municipals i que sigui el poble qui digui el que ha de dir”.

§ De l’ACI a la PLIC§

A l’hora de parlar del futur imminent relacionat amb temes polítics, tant Jordi Savall Ferraté com Jordi Sancho van manifestar el seu posicionament municipalista i van anunciar, d’una manera més o menys matisada, la seva incorporació al projecte polític de la PLIC. El que durant uns quants mesos ha estat president de l’ACI, Miquel Àngel Garcia, va anunciar la seva retirada de la vida política tot i manifestar que en el seu pas per la política ha viscut moments excel·lents. Carles Fressinier, per la seva part, va manifestar que seguiria fent política com a ciutadà, però que no tenia interès a formar part de cap partit més. El cinquè signant del comunicat, Rafel Moreno, no va estar present a la roda informativa.

§ §

Comenta aquest article