Cultura

El cambrilenc Lluís Recasens Colom presenta el seu llibre "Viatge a la història d'Europa"

Per Lluís Rovira i Barenys

Manuel Rivera, Lluís Recasens, Mercè Dalmau i Jordi Barberà en un moment de la presentació del llibre "Viatge a la història d'Europa"

El Centre Cultural va acollir, el passat divendres al vespre, la presentació del llibre "Viatge a la història d'Europa", del cambrilenc Lluís Recasens Colom. El llibre, com el seu nom apunta, és una guia de viatges itinerant de les principals capitals europees però que no es limita a ser una simple guia de viatges sinó que, segons va explicar l'autor a Revista Cambrils Diari Digital, "també explica el que ha passat en cada lloc que es descriu. És com un resum de la història d'Europa". El llibre és un compendi dels molts viatges que Lluís Recasens ha fet al llarg de la seva vida i juntament amb la seva família per tots els racons d'Europa. En tots aquests viatges anava prenent els seus apunts i ara, amb plena disponibilitat de temps, els ha anat enfilant fins a configurar aquest llibre.

Música i literatura agermanades en l'acte

L'acte de presentació es va fer davant d'un públic que omplia de gom a gom la sala. L'acte, a més, va tenir un apartat musical a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Música que van posar el contrapunt als tres bocins del text del llibre que van llegir els cambrilencs Pere Navarro, Montserrat Vidiella i Jordi Barberà, corresponents a Irlanda, Venècia i Viena. Manuel Rivera, de Silva Editorial, va ser l'encarregat de presentar l'acte i l'alcaldessa, Mercè Dalmau, de cloure'l. L'autor, Lluís Recasens, també es va adreçar al públic present per agrair les col·laboracions que havien fet possible tant el llibre com l'acte de presentació. Recasens va resumir el sentit del llibre en aquestes paraules, "l'únic que he pretès és que ben asseguts a les vostres casses i amb el llibre a la mà tingueu ocasió de reviure la desfilada del gran espectacle de la història d'Europa".


Comenta aquest article