Esports

El centre cívic de Nou Cambrils acull un curs solidari de defensa personal a benefici de l'ONGD Tushirikiane

Per Berta Ruiz

Els participants en un moment de la sessió pràctica de dissabte al matí

El centre cívic de Nou Cambrils va acollir aquest passat dissabte al matí, un curs solidari de defensa personal, a favor de l'ONGD Tushirikiane. Aquest curs va ser impartit pel sensei José Abad i va comptar amb la col·laboració de l'escola cambrilenca Ken Shin Kan i dels senseis locals, Enrique Laulhe i Álvaro Ramos. José Abad -tercer dan de karate,tercer dan de goshin de la Federació espanyola de karate i expert en defensa personal i policial- va oferir dues sessions de caràcter pràctic i teòric, el divendres i el dissabte.

Aquest mestre de karate va explicar a Revista Cambrils Diari Digital que durant les dues sessions es van treballar diferents moviments d'autodefensa adreçats a la gent que ja té uns coneixements de karate o pels practicants d'aquesta art marcial. Va ensenyar tècniques defensives, així com d'altres moviments d'immobilització sense haver de colpejar l'agressor. El divendres, el curs va comptar amb una vintena de persones, mentre que dissabte, en total n'eren vuit. Segons comentava Abad, la finalitat de la trobada d'aquest curs solidari era recaptar fons per a l'ONGD Tushirikiane -amb seu a Elx- de la qual n'és membre i fundador. Aquesta ONGD es dedica a impulsar projectes de desenvolupament a diferents zones del nord-oest de Kènia, adreçats especialment a l'educació, a la higiene infantil i tallers de suport a les dones, entre d'altres. "El nostre objectiu no és enviar roba ni menjar, sinó donar les eines per tal que ells puguin tirar endavant", va dir. José Abad va dir que "de manera altruista ofereixo aquests cursos i la gent que ve a rebre aquest ensenyament dóna el seu donatiu voluntari".

Per la seva part, Enrique Laulhe -organitzador d'aquest curs- va destacar la importància d'impulsar iniciatives d'aquest tipus per tal de recolzar projectes solidaris com els que realitza aquesta ONGD. "Hem de seguir impulsant aquest tipus d'activitats i que aquest sigui un primer pas per fer d'altres tallers d'aquest tipus. Ja hem posat el nostre primer granet de sorra".

A dalt i d'esquerra a dreta: els senseis Enrique Laulhe, Álvaro Ramos i José Abad amb els seus alumnes

Comenta aquest article