Informació general

Carme Cros: “Les assignacions als grups municipals estan suspeses des de fa 6 mesos”

Per RedaccióImatge d'arxiu de Carme Cros
Després de les declaracions efectuades a la premsa pels representants de Taula pel Suport a l’Educació de Cambrils, que el passat 28 de març van presentar una esmena a la totalitat i vàries de parcials als pressupostos, la primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cambrils, Carme Cros, ha volgut puntualitzar que el govern municipal ja ha impulsat una sèrie de mesures d’estalvi que van més enllà de les que ara proposa la Taula. Segons ha informat l'Ajuntament a través d'un comunicat, "en primer lloc, el govern va eliminar la paga extra de desembre de 2011, fet que ha suposat un estalvi de 43.100 euros, un 7,14% del total de sous, mentre que la proposta de la Taula contemplava un 5%, equivalent només a 30.100 euros. Per tant, el govern amb la mesura que va prendre excepcionalment ja va aconseguir un estalvi superior al proposat."

Les assignacions als grups, suspeses indefinidament

L'altre punt de les esmenes, relatives a les assignacions als grups polítics, el comunicat de l'Ajuntament diu que "el govern, en un exercici de responsabilitat pressupostària, va decidir suspendre de manera indefinida les assignacions als grups municipals. Aquesta decisió s’aplica des de fa sis mesos i l’únic grup municipal que s’ha queixat de manera reiterada per no cobrar la seva assignació ha estat el Nou Moviment Ciutadà encapçalat per Oliver Klein".
 Per tant, segons ha afirmat Carme Cros, la segona proposta que plantejaven ja està aplicada de facto per part del govern, “encara que a alguns grups no els agradi”. Finalment, tenint en compte les circumstàncies actuals, Carme Cros ha explicat que no es pot rebaixar el superàvit, ja que és essencial per mantenir el funcionament normal de l’Ajuntament i retornar l’equilibri a unes finances afectades per un deute i un dèficit elevats. D'altra banda, el comunicat de l'Ajuntament també diu que les esmenes presentades per la Taula per a l'Educació de Cambrils seran degudament contestades.

La llei de Transparència fixarà els sous públics

La primera tinent d’alcalde també ha explicat que el govern estatal preveu fixar un barem pels sous d’alcaldes i regidors, en base a la nova Llei de Transparència. D’aquesta manera, deixarà de ser una decisió discrecional de cada municipi i passarà a estar regulada en els Pressupostos Generals de l’Estat.

Comenta aquest article