Esports

La Penya Cicloturista Cambrils recorre la Terra Alta a fons

Per Gerard Ballester

Els penyistes davant l'ermita de Berrús

Sens dubte, el març ha estat el mes de la Terra Alta per la Penya Cicloturista Cambrils. Tant en la sortida en bicicleta de carretera del passat diumenge 11 de Març, com en la sortida en BTT de l’últim diumenge dia 25, els penyistes han pogut descobrir les meravelles que amaga aquesta comarca dels aerogeneradors, de les pujades i baixades constants i dels ametllers florits. Diumenge passat, 12 penyistes van desplaçar-se fins al petit poble de Vilalba dels Arcs. Un cop allí es van trobar amb 5 ciclistes més del club ciclista Bici-ats Terra Alta, vinguts del mateix poble i també de la Fatarella. La ruta final tenia una distància total de 50km i 2480m de desnivell total acumulat i començava planera per les pistes del parc eòlic del terme municipal de Vilalba dels Arcs.

Batallant entre maleses i senders

El camí a seguir tenia molts trams de sender estret, d’un gran desnivell i realment era força complicat recorre’l sense posar el peu a terra en algun punt massa pedregós. En un moment del tram, degut a la dificultat que aparentava el sender, el grup es va dividir en dos. Els que van escollir la pista van arribar en un punt que el camí s’acabava i per sortir d’allí es van veure obligats a tirar pel dret com van poder, anant-se passant les bicicletes enmig de la malesa i del fort pendent que els separava del camí principal. Però l’aventura no s’acabava aquí, després de coronar la pujada del camí dels Valencians i d’haver recuperat energies, tocava resseguir un sender estret molt aeri d’uns 4km que travessava tota la cresta de la Serra dels Valencians per pujar fins l’ermita de Berrús. Els penyistes van aprofitar per fer un vídeo del sender de la Serra dels Valencians amb vistes al riu Ebre i al pantà de Riba-Roja que es pot veure en el següent enllaç http://www.youtube.com/watch?v=SgTLC3dQ1hA&feature=youtu.be.

La terra alta en bicicleta de carretera


Per altra banda, la sortida de l’11 de Març en bicicleta de carretera va congregar uns 20 penyistes que van gaudir d’una ruta de 95km. El dia ventós no acompanyava pas gaire i només sortir de Rasquera ja van patir una punxada. El recorregut passava per Benifallet, on van creuar el riu per pujar cap a Pinell de Brai i Gandesa. També van passar per Vilalba dels Arcs, Batea, Bot, on van parar a fer uns pastissets, Prat de Compte, Xerta, Benifallet i la pujada final a Rasquera.

Comenta aquest article