Informació general

El servei de monitoratge del pavelló esportiu i el possible trasllat de l'Escola Municipal de Música centren el torn de preguntes del ple

Per Cristina Sierra

El PSC va formular fins a 9 preguntes en el ple ordinari del passat dimarts

En el darrer ple ordinari, celebrat el passat dimarts al matí, els grups del Nou Moviment Ciutadà i del PSC van formular unes preguntes per l'equip de govern sobre diferents temes de l'actualitat cambrilenca. En primer lloc, el portaveu del grup del NMC –Oliver Klein– va interessar-se sobre el futur del servei de monitoratge del Palau Municipal d'Esports, així com el futur funcionament de les instal·lacions dels camps de futbol de la zona esportiva municipal.

El regidor d'Esports i Festes –LLuís Abella– va respondre a aquestes dues qüestions. Sobre el futur del monitoratge del pavelló esportiu, Abella va voler agrair a Gesport la seva predisposició per prolongar els seus serveis uns dies més i va explicar que "estem a punt de tancar un acord amb una empresa de monitoratge perquè es faci càrrec del pavelló".  Sobre els camps de futbol, el regidor va explicar que un dels camps es deixarà sense funcionament de dilluns a divendres i s'obrirà els caps de setmana. A més, va apuntar que els nous vestuaris es posaran en funcionament de manera immediata.

L'alcaldessa afirma que el gabinet de comunicació de l'Ajuntament té la mateixa relació amb tots els mitjans de comunicació

Una altra pregunta que va formular el NMC va ser sobre la relació entre el gabinet de premsa de l'Ajuntament de Cambrils i l'elaboració del continguts de la ràdio i la televisió locals. Klein va fer aquesta pregunta a partir de la qüestió que va plantejar la delegació tarragonina del Sindicat de Periodistes de Catalunya sobre el possible dirigisme dels continguts dels mitjans locals, a la conferència "L'estat de la ciutat 2012: Cambrils pel bon camí" de l'alcaldessa. Dalmau va explicar que "hi ha la mateixa relació entre el gabinet i els altres mitjans de comunicació. No dirigim la tele, el gabinet té una altra feina. Potser ho pregunta perquè era la tònica habitual d'altres equips de govern". L'alcaldessa va apuntar que "hi ha respecte cap a la professionalitat dels periodistes de la ràdio i la televisió i tenen ètica i independència". Dalmau també va recordar que, per primera vegada a la televisió, es faran entrevistes als portaveus municipals i també hi hauran debats.

Robert Benaiges (PSC): "Avui és el dia internacional del teatre i s'han fet petites obres aquí al plenari. La darrera l'ha fet l'alcaldessa al dir que es manipulava la televisió"

Per la seva banda, el grup del PSC va formular preguntes d'àmbits diversos de l'actualitat. El portaveu del grup –Robert Benaiges– va endegar la seva intervenció afirmant que "avui és el dia internacional del teatre i s'han fet petites obres aquí al plenari. La darrera l'ha fet l'alcaldessa al dir que es manipulava la televisió". Benaiges va recordar que "encara és el moment que l'oposició hagi expressat les seves opinions en algun mitjà local" i va preguntar quan es presentaria el calendari d'entrevistes previstes per a la televisió. L'alcaldessa li va contestar que la presentació del calendari seria "imminent".

El grup també es va interessar sobre el possible trasllat de l'Escola Municipal de Música a un altre espai,  com el Centre Cultural i Ocupacional, i va mostrar el seu neguit sobre si aquest canvi afectaria a la qualitat de l'ensenyament. L'alcaldessa va afirmar que el trasllat "és una rumorologia, el ràdio macuto funciona". Dalmau va explicar que s'estaven estudiant "els suposats canvis en l'estructura del professorat" i va afirmar que també s'estava estudiant "trobar un espai més digne" per l'escola. El PSC també va preguntar sobre el futur dels edificis del Forn del Tallero i de la Torre del Llimó i el regidor de Cultura i Planificació de Ciutat –Francesc Garriga– es va comprometre a respondre detalladament la qüestió en el proper ple.

El carrer de les Orquídies i el projecte fallit d'INEF, temes centrals del PSC

Benaiges va continuar amb dos dels temes que més preocupa al grup. Per una banda, el portaveu va preguntar què passava amb la segona i tercera fase de les obres de La Llosa i perquè havien decidit canviar a doble sentit de circulació el carrer de les Orquídies si l'associació de veïns estaven contents amb el sentit únic. Dalmau va contestar que si la segona i tercera fase de La Llosa estaven pendents "és perquè el seu equip de govern no va saber gestionar els diners de les obres i ara és un tema que estem intentant resoldre sense que costi res a Cambrils, cosa que és molt complicada". El regidor de Governació –Dani Milan– va recordar a Benaiges que l'altra associació de veïns del barri sí estaven contents amb el doble sentit de circulació.

Per l'altra banda, el PSC va recordar el projecte fallit d'INEF i va lamentar que la Generalitat apostés per un projecte privat i no per un públic com defensen els socialistes. En aquest punt, Dalmau va explicar que el govern  està fent gestions "perquè Cambrils pugui ser dintre d'aquests estudis privats" en el tema nàutic. El grup del PSC també va qüestionar altres temes, com la nova zona de pagament del pàrquing de l'Horta de Santa Maria i va demanar si es podia conèixer la feina que fa el servei d'assessorament extern de premsa de l'Ajuntament. 

Comenta aquest article