Informació general

Darrera roda de premsa de Joan Serra com a alcalde

Per Lluís Rovira i Barenys

Joan Serra en un moment de la seva intervenció davant el ple extraordinari de la moció de censura
El dia abans de celebrar-se el ple extraordinari en el qual es va debatre la moció de censura, l’aleshores alcalde, Joan Serra, va fer una roda de premsa per tal de donar el seu punt de vista sobre el moment de crisi política que s’estava vivint al municipi. Bona part del manifest que va llegir Joan Serra davant la premsa és, també, el que va fer servir l’endemà en la seva intervenció al plenari. Les seves argumentacions van tractar sobre les obres acabades o iniciades en aquesta legislatura, i també deia que se sentia molt satisfet de la tasca portada a terme. També va incidir en manifestar que l’Ajuntament, segons ell, no vivia en cap situació de paràlisi i va manifestar que el veritable motiu d’aquesta moció era l’assalt al poder a les portes d’uns comicis electorals. Segons Serra la moció es presentava per ganes de fer-ho, “per la ràbia acumulada i per l’ambició i revenja d’algun dels integrants del nou govern”.

Però la sorpresa va saltar en el darrer apartat de la seva intervenció. Segons Joan Serra, 24 hores abans de presentar-se la moció al registre de l’Ajuntament, el candidat a ser alcalde, Robert Benaiges, li oferia un pacte de govern en què una de les forces que signa la moció havia de quedar a l’oposició. Aquesta força política, tal i com va precisar a continuació, era l’ACI, “no entenc com es pot fer un oferiment d’aquest tipus i l’endemà presentar una moció de censura. Si això es realitza també se’m demostra el tipus de persones, si és que així es poden dir, que poden estar al capdavant del municipi”. Serra va manifestar que confiava seguir parlant d’aquest oferiment fet per Benaiges justament el dia que es va presentar la moció.

§ Robert Benaiges nega haver fet cap proposta de pacte de govern el dia abans de presentar la moció§

El nou alcalde nega que es fes cap proposta de pacte el dia abans de la presentació de la moció de censura. Segons explica Benaiges, hi va haver una conversa amb Joan Serra que en cap moment s’ha de considerar una proposta de pacte, “en tot aquest període en què el govern s’ha quedat en minoria l’alcalde ha estat incapaç de fer cap proposta de governabilitat”, ha reiterat un cop més. Benaiges diu que aquesta reunió del dia abans de la presentació de la moció de censura es va fer a requeriment de l’exregidor de Turisme.

§ Joan Serra: “Garriga és una persona inestable”§

Serra també va aprofitar aquesta compareixença davant els mitjans de comunicació per desqualificar el seu exsoci de govern, el regidor de l’ACI Francesc Garriga. En ser preguntat, un cop més, pels motius que el van empènyer a la destitució i les conseqüències polítiques que havia suposat aquesta destitució, Serra va asumir, un cop més, la seva responsabilitat en aquesta decisió. A continuació va dirigir tot un seguit de desqualificacions personals cap a Francesc Garriga de qui va dir que era un “nen mimat, amb molta incoherència personal. És una persona que arriba a dubtar de la seva pròpia ombra i dubto que tingui personalitat. És una persona inestable totalment i no pot estar en un grup”, va manifestar. Serra va reconèixer que la signatura de la moció per al retorn de l’edifici al Casal Baix Camp per part de Garriga havia estat la gota que havia vessat el vas, “en una reunió amb el Pere Llorens i amb mi ens va dir que volia presentar la moció. Nosaltres li vam dir que això no era el més congruent. Jo li vaig dir que si feia una actuació d’aquest tipus m’estava dient que volia trencar el govern”. Serra va reconèixer que, personalment, no havia donat explicacions a Francesc Garriga després de la destitució, “ara bé, quan estava al govern, sempre que volia entrava al despatx d’alcaldia sense respectar les reunions de l’alcalde. Per aquesta mateixa gosadia hagués pogut entrar al despatx a demanar-me explicacions i jo els hi hauria donat”.

Comenta aquest article