Cultura

Les tres orquestres de l'Escola de Música ofereixen un concert a l'Ermita en el marc de la Setmana Cultural 2012

Per Berta Ruiz

Actuació de l'orquestra Oca

L'Escola Municipal de Música de Cambrils va organitzar, ahir a la tarda a l'Ermita de la Mare de Déu del Camí, un concert de les seves tres orquestres de corda: l'orquestra Oca, l'orquestra Orca i l'orquestra Kadenza. Aquesta activitat estava emmarcada dins de la Setmana Cultural 2012 que aquests dies s'està fent al centre.

En primer lloc, van tocar els més petits. Sota la direcció del professor Marcel Pascual, els alumnes que formen part de l'orquestra Oca van interpretar quatre peces musicals com dues cançons populars alemanys com Cançó de Sant Nicolau i Hansel i Gretel i dues més populars catalanes com El gall i la gallina i Les Oques. A continuació va ser el torn de l'orquestra Orca, sota la batuta del professor Enric Prats, que també va interpretar quatre peces. Entre aquestes, quatre variacions sobre un tema de Beethoven (arranjament J. Auton), el Cor de "Judas Makkabeus" de G.F Haendel, la Marxa de "Judas Makkabeus" de G.F. Haendel i Lunchtime: stroll de H. Burgoyne. Finalment, els alumnes de major edat, els de l'orquestra Kadenza –amb el seu professor Mario Lisarde– van interpretar Sarabande de G.F. Haendel i un suite de la pel·lícula "Shakespeare in love": "the beginning", "viola amb will", "the dances" i "the end". Durant el concert també es va comptar amb la col·laboració del professor Albert Carbonell.

Al llarg d'aquesta Setmana Cultural 2012 s'han fet diferents tallers musicals, una mica fora de l'activitat habitual de l'escola. S'han fet actuacions conjuntes de professors i alumnes en l'especialitat de corda, s'han fet concerts de piano a quatre mans amb professors i alumnes i també s'han impartit diferents tallers sobre la neteja i la conservació de l'instrument, entre d'altres.

Actuació de l'orquestra Orca

Actuació de l'orquestra Kadenza

Comenta aquest article