Informació general

S'aprova el conveni amb el Consell Català de l'Esport per a la construcció de la sala de tir amb arc

Per Cristina Sierra

Ahir al matí es va celebrar el ple ordinari corresponent al mes de març

Un altre dels punts importants del ple ordinari celebrat ahir al matí va ser l'aprovació del nou complement específic dels agents interins de la Policia Local. Tal com va explicar l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el complement específic era de 987,85 euros mensuals que s'havien aprovat en el ple del 30 de desembre de l'any 2010. Dalmau va apuntar que, degut a la situació econòmica del consistori i la contractació de 14 interins per la propera temporada turística, el govern proposava una reducció del complement a 472,91 euros.

Dani Milan: "Els interins d'aquí cobraran el mateix que els de Salou. El complement d'abans no s'ajustava a la realitat"

El portaveu del grup del PSC –Robert Benaiges– va afirmar que el seu grup s'abstindria. "No estem d'acord perquè no entenem quines són les directrius de política de personal. Considerem que no s'apliquen els mateixos criteris". Per la seva banda, el portaveu del grup del Nou Moviment Ciutadà (NMC) –Oliver Klein– va apuntar que el grup també s'abstindria i va afirmar que "pel que fa a la qüestió d'ajustos als treballadors creiem que s'ha de passar pàgina, els ajustos aplicats han estat suficients".

En el torn de rèplica, el regidor de Governació –Dani Milan– va explicar que aquesta mesura s'havia pres per adequar-se a la realitat. "Els interins d'aquí cobraran el mateix que els de Salou. El complement d'abans no s'ajustava a la realitat". Tal com va apuntar Milan, "el sou dels interins és més que raonable" i va afirmar que el complement "s'ajusta a les necessitats". Benaiges va respondre que "la comparativa de sous amb altres ajuntaments és gratuïta i els sous i retribucions són productes de conveni i acords per tots els governs". 

Per acabar aquest punt, Klein va apuntar que aquesta era una de les primeres decisions que afecta a la policia i "som coneixedors que hi hauran més decisions ja que arrosseguen unes situacions que estem esperant com se solucionaran".  L'aprovació del nou complement va comptar amb els vots a favor dels 12 membres de l'equip de govern i amb les 9 abstencions dels regidors de l'oposició.

S'aprova una subvenció de 300.000 euros per a la construcció de la sala de Tir amb Arc

En l'ordre del dia també figuraven altres punts per aprovar. Un d'ells era l'aprovació del conveni entre el Consell Català de l'Esport i l'Ajuntament de Cambrils de la concessió de subvenció per a la construcció de la sala de Tir amb Arc. Com va explicar l'alcaldessa, la subvenció era de 300.000 euros per construir aquesta sala que formarà part dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017. El portaveu del PSC –Robert Benaiges– va mostrar la seva satisfacció per aquesta subvenció. El punt es va aprovar per unanimitat.

Es renova el Consell d'Administració de l'Entitat Firal

Un altre dels punts aprovats per tots els regidors va ser el nou Consell d'Administració de l'Entitat Firal. Tal com va explicar Dalmau, l'Entitat Firal s'havia de renovar fruit del canvi de corporació municipal de l'Ajuntament de Cambrils per al període 2011-2015. Els 10 vocals de l'Entitat són: la Unió de Botiguers de Cambrils (UBC), l'Associació d'Empresaris i Comerciants VilaCentre; la Federació d'Empresaris de Cambrils (FECAM); la Confraria de Pescadors de Cambrils; la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils; l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils; l'Associació d'Aficionats als Cavalls de Pura Raça Espanyola de Cambrils;
l'Estació Nàutica de la Costa Daurada; l'Associació d'Empresaris i Comerciants VilaCentre; el Club Nàutic Cambrils i l'Associació de Veïns El Portal.
Les tres darreres entitats d'aquest llistat són les novetats dins d'aquest organisme. Per contra, deixen de pertànyer-hi l'Associació Local d'Empreses de la Construcció de Cambrils, l'associació de veïns del Barri del Nou Cambrils, Revista Cambrils i Ràdio Televisió de Cambrils.

Els dos altres punts aprovats en el ple d'ahir van ser: la creació del Consell de Barri de l'Eixample Vila, La Pallissa i Horta de Santa Maria; i la memòria anual del Museu d'Història de Cambrils de l'any 2011.

Comenta aquest article