Informació general

L’actual contracte de la neteja urbana no es prorrogarà

Per Lluís Rovira i Barenys

Els camions de recollida d’escombraries actualment s’aparquen al costat del Pinaret
El nou equip de govern ja ha mantingut converses amb l’empresa concessionària de la neteja urbana, Urbaser, per tractar el tema de l’ampliació del servei de recollida i millora de la neteja urbana. Segons explica Benaiges, “hem deixat molt clar que nosaltres no estem disposats a prorrogar l’actual contracte. Hem de complir la llei i així ho va recomanar la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. Però sí que hem de ser conscients de dues coses. Per una banda, hi ha la necessitat d’ampliació del servei, que en aquests moments està paralitzada, i per una altra, la nova realitat que hi ha al carrer amb els nous contenidors i els nous camions de recollida. Abans d’acabar el mes de gener farem una proposta a l’empresa concessionària que contempla aquestes dues qüestions. Aquesta solució s’acceptarà o no, però com a mínim no es deixarà damunt la taula.

Noves responsabilitats

Benaiges també va manifestar que en matèria de neteja el nou equip de govern ja havia assumit responsabilitats, “feia dos mesos que no es netejava la plaça d’Aragó i s’amuntegava una muntanya d’excrements. Ara es neteja tres vegades a la setmana i una vegada a la setmana la plaça de Mossèn Batalla. També hem acordat una vegada a la setmana fer una visita als encarregats de l’empresa per veure que es compleix el contracte. Per la seva part, Urbaser s’ha compromès, a partir del mes de febrer, a tenir una nau al polígon de Belianes per tal de guardar-hi els camions de la recollida d’escombraries i fer-hi la neteja. Com a mínim hem desbloquejat aquest tema”.

§ Es desestima el desviament del barranc del Regueral§

Aspecte de la desembocadura de la riera de Maspujols
El desviament del barranc del Regueral cap a la riera de Maspujols ha estat desestimat pel nou equip de govern ja que aquesta obra suposava una despesa molt elevada. Segons va manifestar Benaiges, fer aquest desviament podria ascendir als 1.500 milions de les antigues pessetes, ja que, tal i com va comentar, s’hauria de fer una paret tot al llarg dels dos costats de la riera de Maspujols i s’hauria de canviar el pont de la carretera de la costa. Els 50 milions de pessetes del PUOIS compromeses per aquest projecte es miraran de reconvertir per a d’altres obres, “en aquests moments hi ha cinc o sis obres fetes pel departament de Serveis amb projectes que fan referència a clavegueram, enllumenat i pluvials que són importants. Entre ells hi ha el carrer de Pere III i la rambla de Jaume I”.

Comenta aquest article