Cultura

Les Mestres Àvies Recuperadores de Contes visiten l'escola Joan Ardèvol per explicar contes als alumnes

Per Redacció

Les mestres-àvies van explicar contes als alumnes del centre

El passat 22 de març, l’escola Joan Ardèvol va rebre la visita de les “Mestres Àvies Recuperadores de Contes” (MARC). Aquestes són quatre exmestres, ja jubilades, encapçalades per la professora de didàctica de la llengua de la URV –Àngels Ollé– que visiten les escoles i expliquen contes als nens.
Les “Mestres àvies recuperadores de contes” van explicar un conte a cada grup d’alumnes, des de P3 fins a 6è de primària. En aquesta ocasió la temàtica escollida van ser els contes d’Andersen. Van explicar un conte per a cada cicle: “L’aneguet lleig”, “La princesa i el pèsol”, “Ditona” i “El vestit nou de l’Emperador”

L’objectiu d’aquesta iniciativa era el de potenciar la transmissió oral dels contes, l’expressió i la comprensió oral així com gaudir d’aquestes narracions. Des del centre cambrilenc es va pensar en aquesta activitat per fomentar la lectura entre els seus alumnes i per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil que se celebrarà el proper 2 d’abril. El 2 d’abril coincideix amb la data de naixement de Hans Christian Andersen, un dels autors i recopiladors de contes més conegut pels nens d’arreu del món.

Durant la seva visita, aquest grups de mestres, van signar en el llibre d’honor de l’escola, on van deixar la següent dedicatòria: : “Vivim per salvar-vos els mots, per retornar-vos el nom de cada cosa”.

L'objectiu de la iniciativa era fomentar la transmissió dels contes orals

Comenta aquest article