Cultura

El Col·lectiu de Dones de Vilafortuny, ART-21, presenta una exposició amb els seus treballs de pintura

Per Berta Ruiz

Un moment de l'acte d'inauguració amb l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la presidenta del Col·lectiu de Dones de Vilafortuny –Obdúlia Boada– i el regidor de Cultura –Francesc Garriga–, el passat divendres al vespre

El Col·lectiu de Dones de Vilafortuny, sota el nom d'ART-21, va inaugurar el passat divendres al vespre a l'Espai El Pati del Centre Cultural, una exposició dels seus treballs de pintura realitzats al llarg del curs. L'acte va comptar amb la presència de l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, el regidor de Cultura de l'Ajuntament –Francesc Garriga– i la presidenta del Col·lectiu de Dones de Vilafortuny, Obdúlia Boada. També hi van assistir diferents regidors del consistori cambrilenc, així com una nombrosa representació de les integrants d'aquesta associació. Tant Dalmau com Garriga van lloar els treballs presentats en l'exposició, la seva qualitat, i van destacar l'esperit associatiu i participatiu de col·lectius cambrilencs com les Dones de Vilafortuny.

Totes les peces que formen part de la mostra estan fetes amb la tècnica de l'oli i les seves temàtiques són molt diverses. Van des del realisme paisatgístic fins a una temàtica més personal, captant escenes de mar, bodegons i d'altres representacions com un ball dels Diables Els Cagarrieres de Cambrils.
L’exposició de pintura instal·lada a l'Espai El Pati es podrà visitar fins el 21 d’abril.

Un col·lectiu nascut l'any 1992

El Col·lectiu de Dones de Vilafortuny de Cambrils es va crear el 1992 com una associació sociocultural, que té com a finalitat organitzar activitats informatives, culturals i recreatives. Una de les activitats d’aquest Col·lectiu és el taller de pintura a l’oli i en aquesta darrera exposició presenten el resultat del seu aprenentatge. El grup, anomenat Art-21, està dirigit per la pintora reusenca Marta Argentina i anualment organitza exposicions dels seus quadres al Centre Cultural i Ocupacional. A més a més, també han exposat les seves obres al Club Nàutic de Cambrils, al Club Nàutic de Salou, a la Sala "Els 4 gats" de Barcelona i al Centre Cívic de Vilafortuny.

D’altres activitats que es realitzen són: el taller de manualitats i costura, les jornades d'economia domèstica i gastronomia, les classes de patchwork, les classes de gimnàstica amb el mètode Pilates, les sortides culturals, col·laboracions en accions solidàries i la participació activa a l'Associació de Donants del Baix Camp.

Aspecte de l'Espai El Pati durant l'acte d'inauguració de l'exposició

Comenta aquest article