Informació general

Una delegació de l'Ajuntament de Tortosa visita el Barri Antic per comprovar in situ les millores engegades amb el Pla de Barris

Per Berta Ruiz

La delegació de l'Ajuntament de Tortosa, acompanyats per Francesc Garriga i els tècnics de l'oficina del Pla de Barris –Eduard Asensio i Montse Vendrell– van visitar, ahir al matí, el Barri Antic

Una delegació de l’Ajuntament de Tortosa va visitar, ahir al matí, el Barri Antic de Cambrils per tal de comprovar in situ el treball que s’ha fet en el marc del projecte del Pla de Barris. Acompanyats del regidor de Planificació de Ciutat i Cultura de l’Ajuntament de Cambrils –Francesc Garriga– i els tècnics de l’oficina del Pla de Barris –Montse Vendrell i Eduard Asensio–, van recórrer diferents carrers i espais del barri.

Dinamització comercial

Tal com va explicar el responsable del Pla de Barris de Tortosa –Carlos Lamote– a Revista Cambrils Diari Digital, “a Tortosa portem quatre anys treballant en la dinamització comercial del barri antic dins del pla de barris i enguany li volíem donar un impuls definitiu després d’haver creat l’associació de comerciants. Hem vingut a Cambrils, perquè hem vist tota la trajectòria que porten en el tema de la dinamització comercial, i estem aquí per aplicar tot el que poguem”. Segons va comentar Lamote, durant el recorregut van poder comprovar quin tipus de comerç hi ha al Barri Antic de Cambrils i la seva estructura. “Hem vist comerç tradicional que està consolidat, comerç nou, hem vist negocis de queviures i artesania, i estem recollint idees per aplicar-les”.

Actualment, el Pla de Barris a Tortosa es troba en el seu cinquè any de treball. “Encara ens queda la pròrroga que ens puguin donar enguany en el marc del projecte urbanístic. Ens queda obra per fer i estem treballant en temes de formació, ocupació i dinamització comercial”, va afegir. Quant a projectes que s’han endegat, el responsable tortosí va explicar que s’han prioritzat els espais per a vianants en el nucli històric, s’ha treballat en aquelles zones que estaven més degradades i s’han tapiat cases que estaven ocupades, per tal de consolidar el tema de l’habitatge. Tal com va dir Carlos Lamote, “volem apostar en que el ciutadà torni al barri, que s’hi quedi, que sigui una zona de pas i de negocis”.

Comenta aquest article