Societat

Es presenta el programa de la Setmana Santa amb el trasllat de la imatge de Jesús Natzarè i la processó del Sant Enterrament com a actes principals

Per Cristina Sierra

Un moment de la roda de premsa de presentació dels actes de la Setmana Santa 2012, ahir al matí

Aquest proper divendres 23 de març es donarà el tret de sortida als actes de la Setmana Santa a Cambrils, un programa tradicional que segueix les línies d'anys anteriors i que té com a actes més solemnes el trasllat de la imatge de Jesús Natzarè i la processó del Sant Enterrament. Ahir al matí va tenir lloc la roda de premsa de la presentació del programa, que va comptar amb una representació de les tres que col·laboren en l'organització dels actes: la Congregació de la Puríssima Sang de Jesucrist, l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle i la Confraria dels Dolors. També hi van voler ser presents l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el regidor de Planificació de Ciutat i Cultura –Francesc Garriga–.

El trasllat en processó de la imatge de Jesús Natzarè comptarà, com a novetat, amb la participació de la Confraria de Jesús de l'Amargura de Reus

El president de la Congregació de la Puríssima Sang de Cambrils –Joan Rodríguez– va explicar els actes principals programats per aquesta Setmana Santa. El primer acte tindrà lloc aquest divendres al Centre Cultural, en el marc d'"Altres mirades", la conferència "La Passió i les passions" de Pere Poy Baena i que està organitzada per la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. El proper acte serà dilluns 26, també al Centre Cultural, on hi haurà l'acte de presentació de la digitalització dels fons parroquials de Cambrils dipositats a l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, organitzat per l'Arxiu Municipal de Cambrils i el Museu d'Història de Cambrils. Com ja és tradicional, les tres parròquies cambrilenques beneiran els rams i les palmes, el proper diumenge 1 d'abril.

Un dels actes principals del programa serà el proper dimarts 3 d'abril amb el trasllat en processó de la imatge de Jesús de Natzarè. L'acte, que començarà a les 21 hores a la Parròquia de Sant Pere, comptarà amb l'actuació de la Polifònica de Sant Pere i amb la participació dels vogadors Vent d'Estrop i la Confraria de Pescadors. La processó l'obriran els Armats de la Congregació de la Puríssima Sang i seguiran l'Associació d'Antics Alumnes de La Salle, acompanyada de la Banda de Tambors de l'Associació de La Salle de Tarragona, i la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors. Tancarà la processó la Congregació de la Puríssima Sang acompanyada, com a novetat, per la Confraria de Jesús de l'Amargura de Reus i la seva banda de tambors. Com cada any, l'acte acabarà a la Parròquia de Santa Maria.

La processó del Sant Enterrament, l'acte més solemne i participatiu de la Setmana Santa

L'acte solemne de la Setmana Santa serà Divendres Sant que començarà, a les 9 del matí, amb el tradicional viacrucis processional pels carrers del nucli antic presidit per la imatge del Sant Crist de l'Agonia. A la tarda, s'exposaran a la plaça d'Espanya els vuit tabernacles participants a la processó i hi haurà la desfilada i guàrdia d'honor dels Armats de la Congregació de la Puríssima Sang. A les 21 hores s'iniciarà la processó del Sant Enterrament, que sortirà des de la plaça de l'Església de Santa Maria, farà el recorregut pels carrers del nucli antic i acabarà a la plaça d'Espanya.

Comenta aquest article