Informació general

L'empresa La Cuca renuncia a seguir gestionant la llar d'infants Maria Dolors Medina per desacords econòmics amb la proposta municipal

Per Berta Ruiz

Llar d'infants Maria Dolors Medina, al barri del Pinaret

L’empresa La Cuca SCCL, que des de l’any 2006 portava la gestió de la llar d’infants Maria Dolors Medina, ha renunciat a seguir prestant aquest servei. La direcció de La Cuca ha confirmat a Revista Cambrils Diari Digital que des del consistori cambrilenc se’ls hi havia fet una proposta diferent a la que tenien fins ara, amb una rebaixa en l’aportació econòmica, i van decidir no renovar perquè no els interessava i veien inassumible seguir amb la gestió. A banda, un altre dels principals motius és que l’Ajuntament deu pagaments endarrerits a aquesta empresa per la gestió de la llar d’infants Maria Dolors Medina i finalment, ha decidit renunciar.

L'Ajuntament assumirà la gestió

L’Ajuntament de Cambrils va emetre un comunicat, ahir al migdia, on informava que es farà càrrec de la gestió de la llar d’infants Maria Dolors Medina. Per al consistori, això comportarà un cost significativament inferior al que representaven les aportacions municipals transferides fins ara a l’empresa gestora. El consistori proposarà la modificació de la forma de gestió d’aquesta llar d’infants en el ple ordinari del proper dimarts. Segons han manifestat des de l’Ajuntament, “el canvi anirà cap a un model de gestió directe que permetrà mantenir el nivell educatiu i els serveis del centre, i alhora possibilitar una rebaixa de l’aportació econòmica municipal”.

Reunió amb els altres centres educatius, pares i mares, i professors

Per la seva part, des de l’AMPA de la llar d’infants Maria Dolors Medina han convocat una reunió oberta a tots els pares i mares, professors i les AMPES dels altres centres educatius cambrilencs per tal de debatre els diferents canvis que s’estan produint en ensenyament. Serà aquesta tarda a partir de les 18 hores al Centre Cultural i Ocupacional.
Un dels principals punts de l’ordre del dia, tal com va manifestar la secretària de l’AMPA de la llar d'infants Maria Dolors Medina –Laura Moreno–, abordarà el canvi de direcció del centre a partir del mes de setembre de 2012. “El comunicat que ha emès l’Ajuntament ens ha respost, en part, a les nostres inquietuds. Demanàvem que ens diguessin qui gestionaria i ja han dit que assumiran la direcció a través d’Ingesòl. Això ja ens agrada, perquè el nostre escrit ha tingut efecte, però necessitem més respostes i volem saber qui se n’ocuparà dels nens”, ha explicat Moreno. Des de l’AMPA de la llar d’infants també volen saber com quedarà el model pedagògic amb la nova direcció i què passarà amb el personal que fins ara treballava a la llar d’infants.
Un altre dels temes que es tractarà en aquesta reunió serà la supressió de les subvencions municipals a les AMPES. Tal com ha comentat Moreno, s’han suprimit al 100%, una retallada que afectarà a algunes activitats i serveis que es gestionen directament des de les AMPES dels diferents centres escolars cambrilencs com per exemple les hores d’acollida. “Volem saber quines són les prioritats de l’educació a Cambrils. Retallen serveis extraescolars, i des dels centres volem veure què podem fer. Estem encantats de parlar amb l’Ajuntament per intentar retallar el mínim en educació, que considerem que és bàsica”, ha afegit Laura Moreno.

Comenta aquest article