Informació general

El NMC organitza un Congrés d'Idees per incentivar la participació de la ciutadania en el seu projecte polític

Per Lluís Rovira i Barenys

Membres de l'executiva de NMC en la roda de premsa d'ahir al matí. D'esquerra a dreta, Tomàs García, Inma Sierra, Santi Gámez, Oliver Klein, Cinta Ballesté i Joan Vila

El  Nou Moviment Ciutadà per Cambrils celebrarà, aquest proper cap de setmana, el primer Congrés d'Idees, un certamen obert a tota la ciutadania que persegueix la participació i l'aportació de propostes per part de tota la gent que hi estigui interessada. El Congrés, que es farà a les instal·lacions de l'hotel Tryp Port Cambrils, s'iniciarà el proper divendres 23 de març a la tarda i es clourà el dissabte 24 de març al migdia. En el congrés, a més, hi prenen part diferents professors universitaris. Així doncs, està prevista una conferència magistral, el divendres a 2/4 de 8 del vespre, a càrrec de Pablo Simón, doctor en Ciències Polítiques a la Universitat Pompeu Fabra que parlarà sobre els reptes dels partits polítics al segle XXI. Pel dissabte al matí també s'ha previst una taula rodona sobre "la situació política, social i econòmica del nostre país", a càrrec de Josep Sánchez Cervelló, catedràtic d'Història Contemporània a la URV; Àngel Belzunegui, doctor en Sociologia a la URV, i Alberto Reig, catedràtic de Ciències Polítiques a la URV.

Oliver Klein, regidor de NMC, "el congrés el fem per obrir-nos a la ciutadania"

El NMC celebra aquest congrés després de poc més d'un any des de la seva constitució. Segons Oliver Klein, cap de llista de NMC a les darreres eleccions municipals, "no és gaire comú fer un congrés d'idees en comptes de fer un congrés per establir càrrecs dirigents. El congrés el fem per obrir-nos a la ciutadania i recollir idees. El nostre guió no està escrit, l'anem fent al conèixer i obrir les nostres portes al màxim de ciutadans possible." En aquest sentit, tal com han assenyalat els responsables del NMC presents a la roda de premsa de presentació, el darrer punt de l'ordre del dia serà la lectura de les principals conclusions que s'hauran recollit durant els dos dies que durarà el congrés.

Comenta aquest article