Informació general

Cambrils Emprèn ofereix seminaris de generació d'idees als instituts per fomentar la iniciativa emprenedora entre els joves

Per Redacció

El servei d’assessorament  Cambrils Emprèn, del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils, ofereix seminaris de generació d’idees i creació d’empreses als instituts per fomentar la iniciativa emprenedora entre els alumnes de secundària. L’objectiu de l’activitat, que es realitza de forma gratuïta, és transmetre als joves la idea que el treball per compte propi és una opció professional i personal més i que la valorin com una alternativa possible a l’hora d’incorporar-se al món laboral.

El primer seminari d’aquest curs es va fer a l’Escola d’Hoteleria i Turisme el passat 2 de febrer. Els proper serà dimarts, 20 de març a les 9.30h a l’Institut d’Educació Secundària de Cambrils. Fins a finals de maig, una tècnica impartirà sessions, d’entre una i dues hores, a tots els centres educatius de secundària que ho sol·licitin.  El contingut del curs s’adapta al temps disponible i s’inclouen exemples pràctics per tal de reflexionar al voltant de les tres preguntes claus que planteja l’exercici: Com es generen les idees empresarials? Per què unes idees tenen èxit i d’altres no? Com podem avaluar la nostra idea empresarial?

La metodologia d’aquests seminaris ha estat dissenyada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya. Les entitats col·laboradores, com el Servei Cambrils Emprèn, tenen encarregat l’objectiu de difondre els principals eixos de treball: sensibilització, informació i orientació, assessorament, formació i consolidació. Cal dir que la Generalitat de Catalunya ha aprovat recentment l’impuls de noves mesures per fomentar l’esperit emprenedor i el desenvolupament empresarial a totes les etapes educatives, mitjançant el Pla de  Govern 2011-2014.

Comenta aquest article