Informació general

Josep Maria Cruset és elegit, a Cambrils, nou president de la federació de Convergència al Camp de Tarragona

Per Redacció

Josep Maria Cruset, acompanyat d'Oriol Pujol en la seva proclamació com a president de Convergència al Camp de Tarragona

Josep Maria Cruset, actual alcalde de Riudoms, va ser proclamat, aquest passat dissabte, nou president de la Federació de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) al Camp de Tarragona agafant el relleu de Joaquim Nin, que ha dirigit aquesta federació els últims 8 anys. Cruset va ser escollit amb el 97% dels vots a favor en el congrés que la Federació del Camp de Tarragona va celebrar a les instal·lacions del Casal Municipal de la Gent Gran de Cambrils. L'acte va comptar amb una àmplia representació política del partit, amb Lluís Corominas, secretari executiu de territori, militància i acció municipal, que va ser l'encarregat d'inaugurar el congres; de Josep Rull, membre de la direcció de CDC i diputat de CiU al Parlament i d'Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència, que va ser l'encarregat de cloure la jornada. Tampoc hi van faltar diferents alcaldes del territori i una nombrosa representació de la militància.

Josep Maria Cruset: "Viurem moments de tot tipus, bons i dolents, però si continuem fent pinya ens en sortirem, per fer fort el partit i per fer fort el país"

Després de la seva elecció Cruset va voler donar les gràcies per tot el suport rebut, ja que "la millor manera d’encarar nous reptes i continuar aquest projecte és amb un bon suport" i les seves primeres paraules van ser per al president de la federació sortint, Joaquim Nin: "Si aquí tenim una candidatura única, unida, amb cares d’il·lusió, amb ganes de treballar, amb compromís i amb un projecte clar no és per casualitat; és perquè ha hagut algú que ha treballat com cal, sumant sempre en lloc de restar, multiplicant i no dividint, i aquesta persona és en Joaquim Nin”. Cruset va advertir que "viurem moments de tot tipus, bons i dolents, però si continuem fent pinya ens en sortirem, per fer fort el partit i per fer fort el país” i, en aquest sentit, ha afirmat que: “Estem vivint moments molt importants pel nostre país des del punt de vista social i econòmic, però també des del put de vista nacional”. 

Per a Josep Maria Cruset, el lema del Congrés "Una manera de SER, una manera de FER" resumeix molt bé l’actitud de la gent de Convergència: "Sempre hem tingut clar que res és gratuït, que tot costa i que calen sacrificis. I d’aquí a un temps podrem dir que ens n’hem sortit perquè hem fet els sacrificis que cal". I per això va detallar que: "en els moments clau que estem vivint necessitem un partit més musculat que mai perquè haurem de fixar els nostres horitzons nacionals, haurem de fixar les nostres fites en aquests horitzons, aglutinar la mirada de tothom en aquestes fites i recórrer el camí a seguir resolent, a més, les problemàtiques socials i econòmiques actuals”.

Oriol Pujol:
"Aconseguir la independència econòmica, el pacte fiscal, és la solució a una asfíxia que ens pot convertir en residuals”

En la seva intervenció, Josep Rull també va voler reconèixer la tasca feta per Joaquim Nin al capdavant de la federació i el seu compromís amb el partit i amb el país: “ha donat exemple permanent amb la seva actuació i ara més que mai la gent compromesa nacionalment hem de ser testimonis i explicar que tenim un projecte de progrés i de justícia per a aquest poble”.

Finalment, Oriol Pujol, per la seva banda, va posar com a exemple de l’actitud convergent com s’ha fet el relleu a la Federació del Camp de Tarragona i ha recalcat que “mentre altres partits perden el temps en baralles internes nosaltres fem servir els congressos per debatre idees”. Pujol també va voler aprofitar per agrair la tasca que ha fet la Federació del Camp de Tarragona i tota la militància. Pujol va explicar que en el proper Congrés nacional "debatrem el què i el com fem política" i que "aconseguir la independència econòmica, el pacte fiscal, és la solució a una asfíxia que ens pot convertir en residuals”.

Alguns dels dirigents presents en l'acte de CDC. D'esquerra a dreta: Josep Poblet, Quim Nin, Josep Rull, Oriol Pujol, Josep Maria Cruset, Mercè Dalmau i Jordi Jané

Comenta aquest article