Informació general

Cambrils acollirà aquest proper dissabte el congrés de la Federació de Tarragona de Convergència

Per Lluís Rovira i Barenys

El president local de CDC, Josep Miró; l'alcaldessa, Mercè Dalmau i el president de la federació de Tarragona de CDC, Quim Nin

Cambrils acollirà, aquest proper dissabte al matí, el congrés territorial de la Federació de Tarragona de Convergència, un congrés que escollirà el nou president de la Federació que substituirà l'actual president Quim Nin, després que hagi esgotat els dos mandats que determinen els estatuts del partit. Es preveu que surti elegit Josep M. Cruset, l'alcalde de Riudoms, com a nou president territorial de CDC, segons va manifestar Quim Nin, ahir, en la roda de premsa de presentació del congrés.
El congrés es farà a la sala d'actes del Casal Municipal de la Gent Gran i comptarà amb l'assistència de Lluís Corominas, secretari executiu de territori, militància i acció municipal, que serà l'encarregat d'inaugurar el congrés; i amb Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència, que serà l'encarregat de cloure'l. El diputat de CiU al Parlament, Josep Rull, també assistirà al a cloenda.
Dins el congrés se celebraran dues taules rodones. La primera, sobre el component "transgeneracional" del partit, moderat per Dolors Batalla, i en la que hi intervindrà l'exalcalde cambrilenc Josep M. Panicello, a part de Joan Güell i el regidor reusenc Marc Arza. L'altra taula rodona, que estarà moderada pel president de la Diputació debatrà sobre les infraestructures que necessita el territori i hi intervindran Àngels González, Joan M. Adserà i Josep Andreu.
El congrés territorial que se celebrarà a Cambrils es fa una setmana abans del congrés nacional de Convergència, que se celebrarà el proper cap de setmana a Reus. El procés de renovació de les estructures del partit continuarà amb les assemblees comarcals i locals, que s'hauran de fer abans de dos mesos a partir del congrés nacional.

Quim Nin: "CDC de Cambrils és l'exemple de partit cohesionat"

El president sortint, Quim Nin, va explicar que s'havia volgut portar el congrés a Cambrils ja que la formació de Convergència local, "és l'exemple de partit cohesionat, de renovació, d'aposta per la joventut. Mercè Dalmau, una alcaldessa jove, ha demostrat la seva vàlua en els mesos que porta a l'alcaldia". Nin també va voler recordar que els resultats electorals obtinguts a Cambrils  no eren fruit de la casualitat, "és fruit del treball i de la confiança que Convergència vol generar".




Comenta aquest article