Informació general

L'EPEL Cambrils Audiovisual aprova un pressupost de 465.000 euros per aquest 2012

Per Cristina Sierra

Mercè Dalmau i Xavier Abelló van presentar el pressupost per aquest 2012 de Cambrils Audiovisual

El Consell d'Administració de l'Entitat Pública Empresarial Local (EPEL) Cambrils Audiovisual va aprovar per unanimitat, el passat dimecres, un pressupost de 465.640 euros per aquest 2012, un 15% menys que l'any passat –543.028 euros–. L'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el gerent de TAC12 i responsable de la direcció de la TDCamp –Xavier Abelló– van presentar, ahir al matí, el pressupost i la programació per aquesta temporada.

Tal com va apuntar Abelló, "el pressupost real per aquest 2012 no és de 465.000 euros sinó de 342.000 euros", ja que els 123.000 euros restants –un 26% del pressupost fixat– es destinaran a pagar deutes anteriors acumulats que corresponen a quotes de seguretat social, IRPF i factures de proveïdors. D'aquests 123.000 euros, 70.000 euros serviran per pagar una part del deute –que en l'actualitat és de 210.000 euros– i 53.000 euros aniran destinats a l'amortització i interessos d'un préstec pendent. Abelló va explicar que "el pla de viabilitat preveu cobrir l'any 2014 el deute de Cambrils Audiovisual amb el pagament de 70.000 euros anuals durant aquests tres anys".

El personal, el capítol més afectat de la reducció del pressupost

Abelló va afirmar que la part més afectada de la reducció del pressupost ha estat la de personal, ja que ha passat de 422.000 euros a 235.000 euros, un 45% menys que l'any 2011. Actualment, Cambrils Audiovisual compta amb 10 treballadors –9 redactors i 1 administrador– i va apuntar que el capítol de personal no es modificarà al llarg d'aquest any.

Per l'altra banda, el responsable de direcció de la TDCamp va explicar que la programació per aquesta temporada serà "molt similar" a la que es fa ara, ja que es van prendre una sèrie de mesures a la tardor i els continguts ja es van determinar. Abelló va afirmar que "hi ha una aposta clara per continuar amb la informació local com a eix central de la TDCamp".

Mercè Dalmau afirma que s'ha fixat "un pressupost realista en despeses i prudent en ingressos"

L'alcaldessa va apuntar que el pressupost fixat per enguany és "realista en despeses i prudent en ingressos per evitar seguint acumulant el deute". Tal com va explicar Dalmau, "abans es pressupostava una quantitat per ingressos que no eren reals i han creat aquests 210.000 euros de dèficit". Referent a la programació, l'alcaldessa va afirmar que "la programació continuarà amb la línia informativa i de finestra al món social que volem que sigui la TDCamp" i va destacar "l'aposta clara per la transparència" ja que, segons va dir, "és la primera vegada que es posa per escrit un document que marca la presència dels partits polítics a la televisió i ràdio, un compromís que fins ara només era verbal. Apostem per la transparència amb debats establerts amb periodicitat tant a la televisió com a la ràdio". Cal dir que a la ràdio se celebrarà un debat mensual i a la televisió dos debats anuals a més d'entrevistes als caps de grups municipals; tres a CiU i PSC, dos a PP i NMC i una a la PLIC.
Per acabar, l'alcaldessa va apuntar que els resultats de l'auditoria de la TDCamp ja s'estan redactant i es faran públics durant les properes setmanes.

Comenta aquest article