Informació general

L'Ajuntament signa un conveni amb la Creu Roja pel servei de transport adaptat amb una aportació de 256.171 euros

Per Berta Ruiz

Un moment de la signatura del conveni, amb l'alcaldessa –Mercè Dalmau–, la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– i el president de l'Assemblea Local de la Creu Roja, Joan Manuel Gutiérrez

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, i el president de l’Assemblea Local de la Creu Roja a Cambrils, –Joan Manuel Gutiérrez–, acompanyats per la regidora de Benestar Social –Lluïsa Rom– van signar ahir un conveni per a la prestació del servei de transport adaptat. La contribució municipal per al finançament d'aquest servei per a l'any 2012 és de 256.171 euros.

Recolzament a les polítiques socials

El servei de transport adaptat és un servei de transport regular, amb itineraris fixos. La finalitat és facilitar el transport a les persones amb discapacitat i a la gent gran per tal d’accedir als centres d’educació especial i serveis socials d’atenció especialitzada. Tal com va manifestar l'alcaldessa, "seguir donant serveis és un pilar fonamental de la nostra acció i una aposta clara del govern municipal. A més, aquesta aposta se segueix mantenint amb la Creu Roja, que és qui dóna el servei". Quant a l'increment del pressupost, Dalmau va manifestar que ha augmentat respecte de l'any passat, donat que és dóna servei a més usuaris i per altra banda, també s'ha incrementat el preu del carburant.
Per la seva part, Joan Manuel Gutiérrez va agrair el suport i la confiança del govern municipal vers la seva institució i va valorar que, malgrat la complicada situació econòmica actual, l'Ajuntament de Cambrils se segueixi mostrant sensible en temes de polítiques socials. Actualment, la Creu Roja disposa d'un autobús de 45 places, dos més de 17 places, dos vehicles de 9 places i un autobús nou de 22 places que es va aconseguir a cost zero a través del Ministeri d'Assumptes Socials, tal va explicar Gutiérrez.

Creu Roja ofereix el servei des de 1990

Cal destacar que el servei de transport adaptat a Cambrils es va iniciar l'any 1990 i ha estat prestat per Creu Roja de manera ininterrompuda fins a l’actualitat. Des del seu inici fins el 31de desembre de 2011 ha experimentat un creixement del 230 %. En l’actualitat són beneficiàries del servei 86 persones, que en funció de la tipologia dels serveis es distribueixen  de la següent manera: servei de transport per a persones amb discapacitat: trasllat a centres d’educació especial (15 persones) i centres d’atenció  especialitzada fora del municipi (46 persones); servei de transport adaptat per a Gent Gran: trasllat de persones grans dependents a centres de dia (21 persones ) i al Casal Municipal de la Gent Gran (13 persones, que són usuàries del Servei Tardes al Casal) i serveis puntuals com el transport durant  l'Homenatge a la Vellesa, la celebració de les Noces d’Or i sortides de l'Esplai el Gripau Blau.

Comenta aquest article