Societat

Els diners recaptats al sopar de l'esclerosi múltiple aniran destinats a l'obertura d'un centre per a persones en fases avançades de la malaltia

Per Cristina Sierra

D'esquerra a dreta: Sefa Bové, Lluïsa Rom i Maria Teresa Campanera durant presentació del sopar

El 12è sopar de l'esclerosi múltiple se celebrarà el proper dijous 22 de març al restaurant Mas Gallau de Cambrils amb l'objectiu de recaptar fons per ajudar a obrir un centre per a persones en fases avançades de la malaltia. Ahir al matí, la regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Cambrils–Lluïsa Rom–, la Presidenta de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) a Tarragona –Maria Teresa Campanera– i la responsable de relacions públiques i campanyes de la FEM –Sefa Bové– van presentar la temàtica del sopar d'enguany.

El sopar està organitzat, com cada any, per la FEM amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cambrils i compta amb la implicació de diverses entitats i persones cambrilenques. La temàtica del sopar serà un homenatge a totes les persones que col·laboren i així ho mostra el cartell del sopar amb un dibuix de cares de Mònica Claver. Enguany, el preu del sopar és de 36 euros i els tiquets es poden adquirir al Centre Cívic Les Basses i a l'Ajuntament. El sopar consistirà en pastís de pera amb gambes, jarret de vedella al vi negre amb patates i pomes i brotxeta de fruita de gelat. L'any passat es van recaptar 8.728 euros –4.478 euros nets–, que es van destinar a millorar la recerca i els equipaments de l'Hospital de Dia Mas Sabater.

Un centre que necessita 40.000 anuals per tractar els malalts en fases avançades

Tal com va explicar la Presidenta de la FEM, el centre per tractar els malalts en fases avançades de la malaltia s'ubicarà a l'espai del Centre Especial de Treball que la FEM va haver de tancar per la situació econòmica. El nou centre comptarà amb una infermera, un auxiliar clínic i un dinamitzador social que realitzaran sessions setmanals de 4 hores per persones que ja no poden anar a l'Hospital de Dia Mas Sabater perquè els tractaments ja no són efectius. A més, els malalts rebran dues sessions setmanals de fisioteràpia a casa durant sis mesos.

Campanera va afirmar que les lliteres les han comprat de diferents colors per donar "alegria i optimisme als malalts" i que per tirar endavant aquest projecte, pioner a Catalunya, es necessiten 40.000 euros anuals que s'aniran recaptant amb diferents campanyes locals. "Els afectats només pagaran el 60% del transport i la Fundació el 40%". La presidenta va explicar que a la demarcació de Tarragona hi ha 400 casos de malalts d'esclerosi múltiple i que aquest centre s'obrirà, més tard, a Lleida i Barcelona per ajudar als malalts.

Comenta aquest article