Societat

Un grup d'alumnes de Batxillerat de l'institut Cambrils es classifica per a la final estatal d'un concurs d'economia

Per Berta Ruiz

Foto de grup dels alumnes que participen en el concurs, juntament amb la seva professora, Ina Martínez. (Aquesta imatge també participa en una votació dins del mateix concurs)

Un grup d’alumnes de l’institut Cambrils –acompanyats de la seva professora Ina Martínez– estan participant en un concurs estatal organitzat per l’empresa Young Business Talents, del grup Praxis, adreçat a alumnes de Batxillerat que estiguin cursant l’itinerari d’economia.

Un total de 600 instituts d’arreu de l’Estat han participat en la primera fase del concurs. Aquesta ha consistit en que, a partir d’una empresa figurativa, creada amb unes bases per la pròpia organització, els alumnes havien d’anar prenent decisions en les diferents àrees de l’empresa, és a dir, temes de màrqueting, qüestions financers, de preus, costos, etc. Depenent de les seves decisions obtenien un resultat, beneficis o bé pèrdues. Tot aquest seguit de decisions, dins del concurs, s’han anat prenent des del passat mes de novembre i, l’equip de l’institut cambrilenc ha quedat classificat entre els nou millors de Catalunya i entre els 75 millors equips de l’Estat.

Fase final a Madrid els dies 24 i 25 de març

Amb aquests resultats, els propers 24 i 25 de març, els alumnes cambrilencs hauran d’anar a Madrid a participar, de manera presencial, en la fase final del concurs. Les darreres proves es faran davant del propi jurat de l’empresa organitzadora, i l’empresa (equip) que obtingui més beneficis serà la guanyadora del concurs. Cal destacar que l’objectiu de l’empresa Young Business Talents és formar a futurs empresaris i, als alumnes que arribin a la final se’ls hi farà una promoció i un reconeixement a gran escala. Malgrat que el premi final serà un metàl·lic, tal com ha manifestat la professora Ina Martínez, “el més important són els coneixements i la pràctica que han anat realitzant veient tot l’entramat real que té una empresa. Això els ha dotat de molta pràctica i presa de decisions davant de moltes variants. Tot plegat, una bona lliçó”.

Per realitzar el viatge a Madrid –que no està cobert per l’organització–, l’equip de l’institut Cambrils compta amb una sèrie de patrocinadors que estan ajudant a sufragar les despeses de transport i d’allotjament. L’equip vol deixar palès el seu agraïment a l’AMPA de l’institut Cambrils, amb Laura Mestres al capdavant, i a l’oficina de La Caixa de la plaça de Marquès de Marianao, especialment, a la seva directora Maite Torrellas.

Comenta aquest article