Tema del mes

Robert Benaiges, nou alcalde

Per Lluís Rovira i Barenys

Robert Benaiges pren possessió del càrrec d'alcalde
Robert Benaiges, cap de llista del PSC, és, des del passat 9 de gener, el nou alcalde de Cambrils. Aquesta vegada les matemàtiques no van fallar i per nou vots a favor, corresponents als regidors del PSC, ERC, ICV i l’ACI, i vuit en contra, els dels regidors de CiU, el PP i el no adscrit Xavier Martí, el plenari va aprovar la moció de censura. D’aquesta manera el fins ara alcalde Joan Serra deixava el seu càrrec al davant del consistori i Robert Benaiges n’agafava el relleu.

Força expectació

Aquest ple extraordinari va aixecar molta expectació. Feia molts dies que la crisi política municipal, iniciada arran de la destitució, per part de l’alcalde, del regidor de l’ACI, Francesc Garriga, acaparava l’atenció mediàtica. Recordem que l’anunci oficial de la presentació de la moció de censura es va fer, ja, el passat 24 de desembre. Així doncs, no és d’estranyar que mitja hora abans de començar la sessió plenària ja hi havia gent fent cua esperant l’obertura de les portes de la sala de plens. Cal destacar, també, la presència al ple de diferents personalitats polítiques de la demarcació lligades als diferents partits i l’àmplia cobertura mediàtica a càrrec dels nombrosos mitjans de comunicació presents a l’acte.

§ Parlaments i votació§

Joan Serra, l'alcalde sortint, felicita Robert Benaiges, el nou alcalde
El ple va començar tocades les 12 del migdia i va estar presidit pels regidors que constituïen la mesa d’edat, Alphonse Arcelin i Jordi Savall. Un cop iniciat el ple es van anar succeint els parlaments dels diferents representants polítics. La primera intervenció va ser la de Robert Benaiges que va argumentar el contingut de la moció de censura presentada. A continuació l’encara alcalde Joan Serra va repetir bona part del manifest que havia fet públic el dia abans en contra dels arguments proposats per l’oposició. La resta d’intervencions van anar a càrrec dels representants dels diferents partits i grups municipals. Xavier Martí ho va fer com a no adscrit, Salvador Matas com a representant d’ICV, Jordi Savall per ERC, Francesc Garriga per l’ACI, Anton Callau pel PP, Lluís Colom per CiU i Joan Mas pel PSC. Una de les sorpreses que van aportar les intervencions dels regidors va anar a càrrec del portaveu de CiU, Lluís Colom. CiU, a través de Colom, va demanar que es retirés la moció de censura i es formés un nou govern amb la representació proporcional a cada formació política. Després de les diferents intervencions es va procedir a la votació. El resultat, tal i com ja s’ha apuntat abans, va donar l’alcaldia a Robert Benaiges, que, tot emocionat, va recollir la vara d’alcalde de mans del seu company de partit Alphonse Arcelin. Després d’unes breus paraules del nou alcalde, el ple va finalitzar gairebé dues hores després del seu inici.

Comenta aquest article