Esports

Prop de 2.000 corredors participen en la 3a Mitja Marató de Cambrils

Per Berta Ruiz

Sortida conjunta dels corredors de la Mitja Marató i de la prova dels 10 quilòmetres

Cambrils es va convertir, ahir diumenge al matí, en la capital del running. Per tercer any consecutiu es va disputar la Mitja Marató de Cambrils, una prova atlètica que en aquest breu període de temps ja s'ha posat al nivell de les millors curses de la demarcació tarragonina. Enguany, es van tornar a igualar les xifres de participació de la darrera edició, arribant als 2.000 corredors. A més, el període d'inscripcions es va haver de tancar sis dies abans de la prova. Cal destacar que la prova de la Mitja Marató va comptar amb 923 inscrits, mentre que als 10 quilòmetres s'hi van inscriure un total de 776 corredors. Com en les edicions anteriors, aquesta jornada esportiva va estar organitzada per Running Solutions i l'Ajuntament de Cambrils.

El tret de sortida de la cursa –tant dels 10 quilòmetres com de la mitja marató– va fer-se a les deu del matí des de davant de l'Ajuntament. Els atletes havien de completar dues voltes d'un circuit de 10,5 quilòmetres que transcorria pel passeig marítim cambrilenc, arribava fins a Vilafortuny i novament havien de desfer el camí fet fins al mateix punt de sortida. Els participants en els 10 quilòmetres només havien de fer aquest recorregut una vegada. Cal destacar que el vent que va bufar al llarg de tot el matí va ser un handicap important pels corredors, ja que aquest va fer restar alguns segons a les marques dels corredors.

Mohamed Benhmbarka guanya la 3a Mitja Marató de Cambrils

Finalment, els resultats van quedar de la següent manera: el guanyador de la Mitja Marató va ser Mohamed Benhmbarka del Runnersworld Tarragona que va aturar el crono amb un temps de 1:06:07, una marca idèntica a la que va fer a la Mitja de Tarragona del passat mes de novembre, on també va quedar en primera posició. Per darrere seu van entrar Xavier Torrades, del C.A.Manresa amb un temps de 1:09:42 i Dani Serra, del Atletes VNG-Blanchart amb una marca de 1:11:02. En l'apartat femení, la primera classificada va ser la tarragonina Anahí Herrera, que ja porta unes quantes mitges guanyades aquesta temporada. Herrera va fer un temps de 1:29:06. En segona posició va entrar Ana Monzo, amb un temps de 1:31:27, i el podi el va completar Marta Busquets del C.A.Avinent Manresa amb una marca de 1:34:02.
 
Jaume Leiva guanya la prova dels 10 quilòmetres

Per altra banda, una de les figures més destacades de la cursa era el barceloní Jaume Leiva, corredor d'elit del Runnersworld Tarragona, que en aquesta cursa participava en la prova dels 10 quilòmetres amb l'objectiu de preparar-se per a la propera Marató de Barcelona, que se celebrarà d’aquí a dues setmanes, i on Leiva mirarà de rebaixar les 2 hores i 14 minuts (mínima marca olímpica), temps necessari per a classificar-se per participar a les Olimpíades de Londres d'aquest estiu. Leiva va guanyar la cursa dels 10 quilòmetres amb comoditat, marcant un temps de 30:16, una excel.lent marca. En segona posició va entrar l'atleta del Runnersworld Barcelona, Ait Kamouch Abderraman, amb un temps de 31:19, mentre que en tercera posició va quedar Mario Mazana amb una marca de 32:03.
En la categoria femenina, la millor classificada en aquesta cursa va ser la vallenca Marta Galimany, amb un temps de 36:49. Van completar el podi, Sílvia Ferrer de l'Intec-Zoiti Huesca amb un temps de 38:27 i Carolina Menéndez de l'Esportiu Penedès amb un temps total de 39:15.
Paral·lelament també es va disputar el campionat universitari de Catalunya.

Cursa Popular Cambrils Corre

Per altra banda, cap a dos quarts d'una de migdia, es va donar el tret de sortida a la segona Cursa Popular Cambrils Corre. Petits i grans van poder participar en aquesta jornada esportiva fent una cursa en un còmode circuit d'1,8 quilòmetres. L'organització va obsequiar tots els participants de cadascun de les proves amb diferents obsequis i regals.

Com a activitats paral·leles, el dissabte a la tarda al pavelló 1 del Palau Municipal d'Esports, es va muntar l'exposició de la Mitja Marató i també es va organitzar una taula rodona amb el corredor Jaume Leiva, d'altres atletes d'elit, a més del periodista esportiu Xavier Bonastre.

Comenta aquest article