Informació general

L'Ajuntament signa un conveni de 18.000 euros amb la Fundació Privada Amics de la Gent Gran

Per Cristina Sierra

Oriol Alsina, Mercè Dalmau i Lluïsa Rom en el moment de signar el conveni

L’alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau– i el director de la Fundació Privada Amics de la Gent Gran– Oriol Alsina–, acompanyats per la regidora de Benestar Social – Lluïsa Rom–, van signar, ahir al matí, un conveni de col·laboració en l'acompanyament de persones grans en situació de solitud, valorat en 18.095 euros i que tindrà vigència durant tot aquest any. La delegació a Cambrils de la Fundació treballarà coordinadament amb la regidoria de Benestar Social en el tractament dels casos detectats pels Serveis Bàsics d’Atenció Social.

La Fundació ofereix el servei d’acompanyament a domicili –que consisteix en voluntaris que visiten una persona gran durant dues hores setmanals – i acompanyaments esporàdics, a més d'oferir activitats de socialització durant les èpoques més complicades per aquest col·lectiu, com el Nadal o les vacances d'estiu. El director de la Fundació va destacar les activitats que ofereixen i va afirmar que la renovació del conveni significa molt per la Fundació i per la gent gran que es troba en una situació delicada. Alsina va apuntar que l'aposta de l'Ajuntament en el temps actual de crisi és encara més important, ja que la solitud incrementa el risc d'exclusió social i de problemes de salut.

Per la seva banda, l'alcaldessa va destacar la feina que la Fundació fa a Cambrils des de l'any 1999 i va afirmar que "Amics de la Gent Gran és una entitat de referència en el tema d'acompanyaments i hem volgut seguir apostant per aquesta col·laboració".

Comenta aquest article