Informació general

Els alumnes dels instituts cambrilencs se sumen majoritàriament a la vaga contra les retallades a ensenyament

Per Cristina Sierra

Aspecte de l'entrada de l'institut Cambrils, ahir al matí

Els alumnes dels instituts cambrilencs es van sumar, ahir, a la vaga contra les retallades a ensenyament. La vaga estava convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SPEC) a universitats i instituts públics d'arreu Catalunya i s'hi podien sumar els alumnes de tercer i quart d'ESO, els de Batxillerat, els de Cicles Formatius i els universitaris. A Cambrils, un 90% dels alumnes dels quatre instituts va decidir fer vaga però cal dir que les classes no es van aturar i els alumnes que van anar a l'institut van fer les classes habituals.

On més es va notar la vaga va ser a l'institut Ramon Berenguer IV, on el 95% dels alumnes –comptant els d'ESO, Batxillerat i cicles– van decidir no anar a classe. En el cas de l'institut Cambrils, un 90% va fer vaga, el mateix percentatge que a l'Escola d'Hoteleria i Turisme. Per últim, a l'institut Mar de la Frau la vaga es va evidenciar en els alumnes d'ESO, ja que dels cursos de tercer i quart no hi va anar ningú i els de batxillerat sí que van assistir a classe.

A Tarragona, més de 4.000 persones es van manifestar contra les retallades i les polítiques d'austeritat que el Consell Europeu obliga a aplicar als països que tenen un desequilibri en els seus comptes. La marxa es va iniciar a la plaça Imperial Tàrraco, i va recórrer els carrers Prat de la Riba i Ramon y Cajal, i va finalitzar a la Rambla Nova, on es van llegir llegit diversos manifestos. A més, una cinquantena d'estudiants han passat la nit al Rectorat de la URV amb la intenció de bloquejar, aquest matí, l'accés a l'edifici.

Comenta aquest article