Societat

Una multitudinària galerada popular al port clou les vuitenes Jornades de la Galera

Per Redacció

Es van servir prop de 1.500 racions de fideus amb galera, ahir al matí, a la façana del port de Cambrils

La galerada popular al Mollet del Rec del port cambrilenc va tancar ahir diumenge al matí, les vuitenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils, que es van encetar el passat 3 de febrer. Durant tot el matí, es van poder degustar els fideus amb galeres cuinats segons la recepta tradicional d’abordo per la Confraria de Pescadors de Cambrils, dels que se'n van servir prop de 1.500 racions.
El bon temps que va fer ahir diumenge, amb un matí molt assolellat, va aglutinar molta gent al voltant del port cambrilenc. La coincidència amb la Fira de Rebaixes Últims Preus –instal·lada al llarg del Mollet del Rec– també va fer que molta gent passegés per la zona i s'acostés a tastar aquesta recepta típica cambrilenca. 

Activitats paral·leles al port

Com a activitat paral·lela a aquest ja tradicional tast gastronòmic, a les Escales Reials del moll, es van organitzar demostracions de vela llatina a càrrec de l’Arjau Vela Llatina de Cambrils, tallers del mar i curses entre els equips de vogadors, així com una jornada de portes obertes de llaguts tradicionals de l’associació esportiva Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils i activitats d’animació a càrrec del grup de teatre La Teca.

Visita del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

L'activitat d'ahir diumenge també va comptar amb la visita del conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí. El conseller va visitar la Confraria de Pescadors cap a les onze del matí, on va ser rebut per l'alcaldessa de Cambrils –Mercè Dalmau–, el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona –Joaquim Nin–; el patró major de la Confraria –Josep Pijoan–, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament –Carme Cros–, entre d'altres autoritats, i diferents regidors del consistori cambrilenc. El conseller, acompanyat de la resta de representants polítics, també van assistir a la degustació de fideus i a les demostracions de vela llatina que es van fer davant del port.

Comenta aquest article