Societat

Aquest cap de setmana es clouen les Jornades de la Galera amb la galerada popular al port

Per Redacció

Imatge d'arxiu de la galerada popular al port, en una edició passada

Aquest cap de setmana tindran lloc els darrers actes de les vuitenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera de Cambrils. El plat fort del programa, i l'últim que està previst, tindrà lloc el diumenge 26 de febrer, amb la tradicional galerada popular al Mollet del Rec del Port, on entre les 10 i les 12 hores es podran degustar els fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. A més, entre les 11 a les 13 hores, a les escales reials hi haurà una demostració de Vela Llatina a càrrec de l’Arjau, taller del mar i curses entre els equips de vogadors i jornada de portes obertes de llaguts tradicionals de l’associació esportiva Vent d’Estrop i activitats d’animació del grup de teatre La Teca.

Final del concurs "De la mar als fogons"

Per altra banda, avui divendres, també s'està celebrant la final del concurs “De la mar als fogons” per a joves cuiners/es. Durant tot el matí, els vuit semifinalistes elaboraran, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, les seves propostes gastronòmiques i les exposaran davant d'un jurat composat per experts del gremi, així com persones representatives de la societat cambrilenca. El concurs s'allargarà fins a les 14 hores, quan es portarà a terme l'acte de lliurament de guardons als guanyadors. Avui, també s'organitzaran dos actes més que s'han anat fent al llarg d'aquest mes de febrer: les demostracions gastronòmiques del Cambrils, Cuina Oberta –en aquesta ocasió serà als restaurants La Gavina, Miquel i El Rincón de Diego–, i els monòlegs amb galera a la discoteca Black, a partir de les 22.30 hores. Demà dissabte, a les 11 hores, també tindrà lloc un nou tast de vins a les Bodegues Clos Barenys. El punt de sortida serà des de les oficines del Patronat de Turisme de Cambrils (aforament limitat i confirmació d'assistència prèvia).

Fira de Rebaixes Últims Preus

En un altre àmbit, aquest cap de setmana també se celebrarà la Fira de Rebaixes Últims Preus, organitzada per la Unió de Botiguers. Serà dissabte i diumenge, entre les 10 i les 20 hores el dissabte i entre les 10 i les 19 hores, el diumenge, al port. Recordem que la fira estava prevista pel cap de setmana de l'11 i el 12 de febrer, però es va suspendre perquè les previsions meteorològiques anunciaven un cap de setmana d'intens fred.

Comenta aquest article