Esports

El cambrilenc Joan Sánchez Pijoan, de 7 anys, queda subcampió de l'OJP de Karting 2011 en la categoria benjamí

Per Redacció

Imatge del lliurament de trofeus el passat divendres a Barcelona. D'esquerra a dreta: el pilot d'Audi –Miquel Molina–, el pilot cambrilenc –Joan Sánchez– i l'organitzador de l'Open OJP, Óscar Ávila (Imatge cedida per www.j4press.com)


El passat 17 de febrer, el jove cambrilenc Joan Sánchez Pijoan, de 7 anys d’edat, va recollir a Barcelona el trofeu que l’acredita com a subcampió de l'OJP de Karting 2011, en la categoria benjamí. L’encarregat de fer-li entrega del trofeu va ser el pilot de la DTM de l’equip Audi, Miquel Molina.

Amb 5 anys puja per primera vegada a un kart

Amb només 5 anys, el Joan va pujar per primera vegada en un kart, tot i que aquest no era de competició. Ben aviat va aficionar-se a aquest esport i els seus pares van decidir regalar-li un kart de competició. A partir d’aquí el jove cambrilenc va començar a practicar aquest esport per alguns circuits i, juntament amb la seva família, es van començar a interessar per les competicions oficials. Cal destacar que n’hi ha de diferents tipus, però finalment van triar l’Open OJP, que reuneix pilots a nivell català. El cambrilenc va començar a participar en aquestes curses els caps de setmana, amb entrenaments oficials els dissabtes per categories, i els diumenges amb una part d’entrenaments oficials, una crono –per situar la graella de sortida– i dues mànegues.

Subcampió en la categoria benjamí

Quan va cumplir els 6 anys, el jove pilot cambrilenc va decidir que volia competir en les proves de l’Open OJP, en la categoria benjamí, que comprén pilots d’entre 5 i 7 anys. La passada temporada de competició es va iniciar el mes de febrer i es va allargar fins el mes de novembre de 2011. Joan Sánchez va participar en totes les competicions disputades als circuits de Sallent, Juneda, Móra d’Ebre i El Vendrell. En la seva primera cursa, a Sallent, el cambrilenc va quedar quart, però en totes les següents proves, Sánchez ja no va baixar del podi. A més, en la darrera cursa del campionat, va aconseguir la seva primera “pole”, és a dir, la primera posició en la graella de sortida. Tot i així, va acabar la cursa en la tercera posició. Després de totes les proves, Joan Sánchez ha acabat la temporada en la segona posició de la classificació general, assolint el seu primer subcampionat en aquest esport.

El Joan Sánchez esperant per sortir en la graella de sortida, a la prova de Móra d'Ebre

Joan Sánchez al podi de la prova de Sallent, on va quedar tercer, el passat mes de novembre

Comenta aquest article