Informació general

Els robatoris amb força a domicilis van disminuir un 13% a Cambrils l'any 2011

Per Berta Ruiz

La Junta Local de Seguretat es va celebrar ahir al matí

Els robatoris amb força a domicilis van disminuir un 13% a Cambrils aquest passat 2011, respecte l’any 2010. Aquesta és una de les dades més destacades que es va extreure, ahir al matí, de la reunió de la Junta Local de Seguretat, on es va fer balanç de les dades de delinqüència de l’any passat. La reunió va ser presidida, per primera vegada, per l’alcaldessa –Mercè Dalmau–, i va comptar amb la participació del delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona –Joaquim Nin–, el regidor de Governació de l’Ajuntament –Dani Milán–, i els caps dels diferents cossos policials presents al municipi, és a dir, Policia Local, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.

Menys delictes contra el patrimoni, més furts i més delictes de trànsit

El delegat del Govern –Joaquim Nin– va fer repàs d’algunes de les dades més destacades. En primer lloc, va manifestar que durant 2011 es van produir menys delictes contra el patrimoni i els robatoris amb força a domicilis van reduir-se un 13%. Per contra, van augmentar el nombre de furts en un 10%, així com els delictes de trànsit. Aquest fet, segons Nin, es deu a una major acció policial i a un increment dels controls de velocitat, d’alcoholèmia i d’altres. Sobre el tema de robatoris amb força i violència, Joaquim Nin va dir que, darrerament, hi ha hagut diferents casos a Cambrils que generen sensació d’inseguretat entre la població. En aquest punt, el delegat del Govern va afirmar que aquests casos es resoldran de la mateixa manera que es van resoldre d’altres casos que es van produir a Cambrils.
Quant a l’àmbit de la violència de gènere, Joaquim Nin va apuntar que és un tema que també preocupa molt, perquè “hi ha moltes dones que tenen una ordre de protecció”. No obstant això, segons va dir, durant 2011 els casos de violència de gènere a Cambrils es van reduir un 3%.

266.000 euros d'inversió contra la venda ambulant il·legal durant 2011

Sobre la venda ambulant il·legal al municipi, tant Joaquim Nin com l’alcaldessa van valorar molt positivament el dispositiu que es va efectuar l’estiu de l’any passat. Nin va lloar l’excel·lent coordinació establerta entre els diferents cossos de seguretat i els esforços que es realitzen tant des de la Policia Local com des dels Mossos d’Esquadra. En aquest punt, Dalmau va apuntar que l’Ajuntament va fer un important esforç econòmic, l’any passat, per tal de combatre aquesta problemàtica. En total es van invertir 266.000 euros, un 30% més que l’any 2010. L’alcaldessa va assegurar que els esforços no només s’han de centrar en la lluita contra la venda, sinó també en la conscienciació dels possibles compradors del top manta. En aquesta línia, s’estan estudiant noves vies d’actuació, com ara que els agents escolars facin una campanya sobre aquest tema per abordar el problema des de la base, informant als alumnes dels centres educatius cambrilencs. Per altra banda, el regidor de Governació també va manifestar que ja s’està treballant en el nou dispositiu, amb la col·laboració dels diferents cossos policials i en coordinació amb la policia local de Salou, el qual es posarà en marxa la propera Setmana Santa.

Menys accidents de trànsit a la xarxa viària urbana

Finalment, una altra dada important presentada ahir va ser la reducció dels accidents de trànsit a la xarxa viària urbana. L’any 2011 es van registrar un total de 129 accidents, un 8,5% menys que l’any 2010, quan hi va haver 141 accidents.


Comenta aquest article