Societat

El rei Carnestoltes carrega contra la classe política en el seu testament i posa fi al Carnaval 2012

Per Lluís Rovira i Barenys

L'alcalde del Carnaval 2012 va llegir el testament de sa majestat Ka-garriera III

Tal i com era previsible, el rei Carnestoltes, és a dir, sa majestat Ka-garriera III va estirar la pota i ahir, el seu fidel seguici, va celebrar el seu funeral i va llegir el seu testament. La concentració del dol per la mort del rei Carnestoltes es va fer a la plaça d'Espanya i, des d'allí, es va fer un recorregut pel Barri Antic fins a la plaça del Setge, lloc on es va llegir el seu testament i on es va posar el punt i final a les festes de Carnaval d'enguany.

Ka-garriera III ha mort "feliç, borratxo i amb tres dones al costat"

Sa majestat Ka-garriera III va morir d'empatx i "fidel als seus principis: feliç, borratxo i amb tres dones al seu costat". El testament que va deixar i que va ser llegit pel batlle carnavalesc, va ser força contundent i va repartir bastó a tota la classe política local. Al principi del seu testament ja va avisar dient que no ploressin per ell, "ploreu per tots els qui governaran després de la meva mort! Amb aquests sí que teniu motius per plorar... i també per suïcidar-vos! I és que la cosa pinta molt, molt, molt, però que molt malament!". Al govern municipal, precisament, els va deixar un "tub gegant de Superglue, perquè no feu més retallades" i perquè siguin els ciutadans els qui amb aquest pegament "puguin tornar a enganxar tot el que retalleu. Només us permeto fer una retallada, el vostre sou, colla de lladres!".
El rei Carnestoltes també va tenir paraules de record cap els que estan a l'oposició municipal, "els sociates" com ell mateix va deixar escrit. A ells els va deixar una màquina del temps per a viatjar al passat i mirar d'arreglar "aquest desastre  governamental que tenim a nivell local, comarcal, estatal, comunitari i fins i tot a nivell mundial". Pels d'ERC els va deixar un GPS perquè puguin trobar "el rumb correcte" i una cadira a l'ajuntament ja que "segur que la trobeu a faltar". Als de NMC els va deixar en testament una motoserra "per esporgar les alzines quan creixin les llavors que vareu donar a la vostra campanya electoral. I de regal, una burca perquè si arribeu a manar ens haurem d'anar acostumant a veure-les".
Fora de l'àmbit polític, el rei Carnestoltes va deixar uns quants metres de fil lluminós, a la Policia Local, per a que senyalitzi el pont de l'avinguda d'Adelaida i s'evitin més topades de camions i autocars. Als funcionaris, "aquesta gent que diu que treballa però que no fot ni brot" els hi va deixar una gran tassa de til·la per a què els tranquil·litzi quan arribin les noves retallades, "que vindran!".
El Carnestoltes també es va recordar del Comando Llobarro a qui va deixar una grua perquè puguin penjar l'estelada al monument de la vela amb més seguretat i al president del Ball de Bastons de Cambrils, "una americana de les del Sala-Martín perquè al paio li agrada molt canviar de jaqueta!!!"
La darrera consigna del Carnestoltes va ser per felicitar a la "penya de la Nit d'Artistes de Cambrils, "quins collons que tenen! Tot i les retallades sofertes han fet possible la meva arribada i la magnífica rua d'aquest any".

"Si no ens deixeu somiar, no us deixarem dormir!"

Ka-garrieres III es va acomiadar, a través del seu testament, amb un seguit de frases que havia recollit durant aquests dies de mandat sobre el que la gent pensa de la classe política en general. Unes consignes com ara "els nostres somnis no caben a les vostres urnes!", "això que estem vivint no és una crisi, és una estafa!", "si no ens deixeu somiar, no us deixarem dormir!", "senyors polítics, encara no us heu adonat que el poble som els vostres "jefes" i us estem fent un ERE!", "procureu que el poble estigui quiet perquè si els de baix ens comencem a moure, vosaltres tremolareu!", "senyors, no falten diners, sobren lladres" i "nosaltres no som antisistema, el sistema és antinosaltres".
Enguany no hi va haver incineració del rei Carnestoltes ja que, tal com va dir l'alcalde del Carnaval, amb la retallada de pressupost que hi ha hagut enguany no es va poder ni posar una cortina de foc, com es va fer l'any passat. L'acomiadament de les despulles del rei Carnestoltes es va fer amb dues "carretilles" de les que tiren els diables, una de les quals ni tan sols va petar.

Comenta aquest article