Societat

La regidoria de Joventut engega L'Estenedor, un programa juvenil d'activitats formatives i lúdiques

Per Cristina Sierra

Un moment de la roda de premsa de presentació d'ahir. D'esquerra a dreta: Jonatan Tarafa, Laura Mellau i Juan Carlos Navarro

El Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils ha endegat la segona edició de L'Estenedor, un programa juvenil d'activitats formatives i l'údiques, que recull propostes dels serveis de l'Ateneu Juvenil, d'entitats i grups de joves. La regidora de Joventut –Laura Mellau–, el Tècnic Dinamitzador Juvenil –Jonatan Tarafa– i el responsable del PIJ –Juan Carlos Navarro– van presentar, ahir al matí, l'oferta d'activitats prevista per el nou trimestre.

El programa, que té activitats gratuïtes o a un preu simbòlic, es divideix en quatre eixos: Do it yourself –activitats o tallers per saber fer coses per un mateix amb pocs recursos–, Dijous crispetes amb cinema o música, Formació en aspectes laborals o musicals i activitats lúdiques. Tal com va explicar Navarro, la primera edició del programa, que es va celebrar el passat mes d'octubre, va anar molt bé i la gent va participar activament en el taller sobre l'elaboració del currículum o el campionat de futbolí. Per aquesta edició, que començarà el mes de març, hi haurà un taller sobre el manteniment bàsic de guitarra i baix, una xerrada sobre com buscar i llogar un pis amb garanties,cursos d'iniciació al beatbox, una xerrada sobre com afrontar una entrevista de feina o el cicle de cinema amb el concert que Queen va oferir a Wembley l'any 1986. Tal com va afirmar Tarafa, amb aquestes activitats s'aprofiten els espais de l'Ateneu Juvenil i s'han endegat les activitats amb pocs recursos i amb les idees que els joves han fet arribar al Departament a través de les xarxes socials o del PIJ mòbil que ha anat passant pels diferents instituts cambrilencs.

Per l'altra banda, el Departament també ha impulsat una activitat per engrescar i conscienciar als joves sobre el tema del reciclatge. El S.A.R.C. –Sistema d'Aprofitament de Recursos de Consum– és una iniciativa amb l'objectiu que els joves enviïn ql departament propostes de com reutilitzar recursos de consum, com una llauna o un envàs de llet. A finals d'any, el Departament farà una exposició a l'Ateneu amb totes les propostes que es vagin rebent al Facebook de joventut. Per més informació sobre els cursos de l'Estenedor o el programa S.A.R.C tots aquells joves que hi estiguin interessats poden informar-se a través de la pàgina de Facebook de Joventut, del Twitter o a través del PIJ.

Comenta aquest article