Societat

Vuit joves cuiners són seleccionats per a la final del concurs "De la mar als Fogons" de les Jornades de la Galera

Per Redacció

Imatge d'arxiu del concurs celebrat en l'edició de l'any passat

Vuit joves cuiners i cuineres han estat seleccionats per un grup d’experts per participar en la final del setè Concurs de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils "De la mar als Fogons", en el marc de les vuitenes Jornades de la Galera i la Cuina Marinera. Els classificats procedeixen de les escoles de Cambrils, de Manresa, de Barcelona, de Benicarló i de Lleida.  

La final del concurs, aquest divendres

El proper divendres, 24 de febrer, els vuit joves semifinalistes elaboraran, a les instal·lacions de l'Escola d'Hoteleria i Turisme, les seves propostes gastronòmiques i les exposaran davant d'un jurat composat per experts del gremi, així com persones representatives de la societat cambrilenca. El concurs s'iniciarà a partir de les 9 hores i s'allargarà fins a les 14 hores. Serà a partir de les 14 hores quan es portarà a terme l'acte de lliurament de guardons als guanyadors.

Els vuit cuiners classificats

Els vuit joves classificats són els següents: Albert Cagigal Soto de l'Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona - Escola d’Hostaleria i restauració; Salvador Trabalón Brugulat de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; Enric Rius Selva de l'Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona; Ferran Segarra Rodríguez del Centre Integrat públic de Formació Professional de Benicarló; Helena Ramis Vilà de l'Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona - Escola d’Hostaleria i restauració; Jordi Plana Hermida de l'Escola Joviat de Manresa; Aldo Jarma Rovira de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils i Cristian Domínguez Quirós de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils

Els ingredients de la recepta

El dia del concurs, l’organització facilitarà als concursants una cistella d’ingredients per a l’elaboració de la recepta on hi haurà: oli d’oliva, cebes, alls, tomaca madura, pa, avellanes, ametlles i pinyons, julivert, pelut, pebre blanc i pebre negre, sal, pebre vermell dolç, carxofa, calçots, sucre, galera, nyores, arròs i fideus, llimona, taronja, farina de blat, vi blanc i conyac. A més, cada concursant podrà afegir a aquesta cistella sis ingredients més, que haurà de portar el dia del concurs.

El jurat del concurs està format per Gerard Cros i Jordi Jardí professors de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils; Manel Morell i Gràcia Carmona, Antoni Torres en representació de la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils; Josep Pijoan, patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils; la presidenta de l'Associació de Dones Amunt, Vicky Ortega; la directora de l'Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Carme Duch; el cap d'operacions de la zona nord de l'empresa Saba, Ignacio Chueca, i la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Carme Cros.

Comenta aquest article