El Servei Municipal de Salut Pública organitza dos tallers d'higiene alimentària adreçats als establiments d'aquest sector
![]() |
El taller d'higiene alimentària es va impartir al centre cívic Les Basses |
Els dies 8 i 15 de febrer, al centre cívic Les Basses, el Servei Municipal de Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat van organitzar dos tallers d'higiene alimentària, adreçat als establiments dedicats a l'elaboració, venda i servei de productes alimentaris. El taller, que va ser gratuït, estava emmarcat dins del programa d'activitats de les Jornades de la galera i de la cuina marinera. Les dues sessions van comptar amb una bona participació d'assistents que van valorar positivament la iniciativa.
Lobjectiu del taller de formació titulat "Els autocontrols en lelaboració de menjars: els prerequisits", era donar una eina eficaç, que permeti als responsables dels establiments i col·lectius dedicats al sector alimentari implantar i aplicar un sistema dautocontrol. Aquest sistema aconsegueix eliminar o reduir, fins a nivells acceptables, els perills sanitaris que provenen de lentorn de treball; garantir la seguretat alimentària dels menjars elaborats; complir amb una exigència de la normativa i augmentar la confiança del consumidor final.
Els tallers van ser impartits per la tècnica municipal de Salut i les tècniques de lAgència de Protecció de la Salut que desenvolupen competències de control sanitari a Cambrils. Recordem que l'any 2010, es va editar la Guia dautocontrols a Cambrils i, enguany sha realitzat actualització i revisió, amb lobjectiu de facilitar una eina àgil i flexible pels establiments d'aquest sector.