Informació general

El Servei Municipal de Salut Pública organitza dos tallers d'higiene alimentària adreçats als establiments d'aquest sector

Per Redacció

El taller d'higiene alimentària es va impartir al centre cívic Les Basses

Els dies 8 i 15 de febrer, al centre cívic Les Basses, el Servei Municipal de Salut Pública de l'Ajuntament de Cambrils i l'Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat van organitzar dos tallers d'higiene alimentària, adreçat als establiments dedicats a l'elaboració, venda i servei de productes alimentaris. El taller, que va ser gratuït, estava emmarcat dins del programa d'activitats de les Jornades de la galera i de la cuina marinera. Les dues sessions van comptar amb una bona participació d'assistents que van valorar positivament la iniciativa.

L’objectiu del taller de formació titulat "Els autocontrols en l’elaboració de menjars: els prerequisits", era donar una eina eficaç, que permeti als responsables dels establiments i col·lectius dedicats al sector alimentari implantar i aplicar un sistema d’autocontrol. Aquest sistema aconsegueix eliminar o reduir, fins a nivells acceptables, els perills sanitaris que provenen de l’entorn de treball; garantir la seguretat alimentària dels menjars elaborats; complir amb una exigència de la normativa i augmentar la confiança del consumidor final.

Els tallers van ser impartits per la tècnica municipal de Salut i les tècniques de l’Agència de Protecció de la Salut que desenvolupen competències de control sanitari a Cambrils. Recordem que l'any 2010, es va editar la Guia d’autocontrols a Cambrils i, enguany s’ha realitzat actualització i revisió, amb l’objectiu de facilitar una eina àgil i flexible pels establiments d'aquest sector.

Comenta aquest article